Annonsørinnhold fra WANG

Hva er dette?

TRENING HELE ÅRET: WANG Romerike har inngått samarbeid med regions nye stolthet, helårs vinterhallen, SNØ. Den gjør at skolens elever på skilinjene kan trene hele året. Fotokreditt: SNØ
TRENING HELE ÅRET: WANG Romerike har inngått samarbeid med regions nye stolthet, helårs vinterhallen, SNØ. Den gjør at skolens elever på skilinjene kan trene hele året. Fotokreditt: SNØ

WANG åpner idrettsungdomsskole og toppidrettsgymnas på SNØ i Lørenskog - det gir en helt unik skolehverdag

- Vi vil legge vekt på både trivsel, miljø og resultater.

Annonsørinnhold fra

Det sier Gina Kveen. Hun er rektor for den kommende WANG Toppidrett og Ung idrettsungdomsskolen som åpner i Lørenskog i august 2020. Skolen skal være et alternativ for idrettstalenter i regionen som ønsker å dyrke sin idrett kombinert med skole.

- Idretten står veldig sterkt på Romerike og vi ønsker å tilby unge i området muligheten til å kombinere skole og idrett i hverdagen. Vi vil tilby vesentlig flere treningstimer enn man vil kunne få på andre skoler i nærheten, forteller Kveen.

REKTOR: Gina Kveen har lang erfaring fra skolevesenet og har et stort hjerte for idrett. Hun lover skole og idrett i en fantastisk kombinasjon når WANG åpner neste år.

Hun har vært rektor fem år i ungdomsskolen, har en mastergrad i skoleledelse og jobbet som lærer i mange år. Nå gleder hun seg stort til å starte opp med skolen på Lørenskog.

- Å få være med på å bygge opp et unikt skolekonsept er en fantastisk spennende mulighet. Selv om jeg ikke har vært toppidrettsutøver, brenner hjertet mitt for idrett. Så det å få være med på dette, synes jeg er utrolig gøy.

Den kommende WANG-rektoren understreker at selv om idrett vil være en stor del av skolehverdagen, står den faglige biten sterkt i fokus på både Ung og Toppidrett.

IDRETTSBAKGRUNN: WANG Toppidrettssjef,  Kristian Hammer, har selv lang erfaring fra toppidretten og gleder seg stort til å hjelpe frem nye idrettsstjerner i regionen.

- Vi skal gi elevene et optimalt idrettsprodukt i kombinasjon med akademisk læring av høy kvalitet, sier Kveen.

Les mer om WANG Toppidrett Romerike her.

Idrettshverdagen på skolen er det den tidligere landslagssjefen i kombinert, Kristian Hammer, som har ansvaret for. Han er toppidrettssjef for WANG Romerike og gleder seg stort til de åpner dørene neste år.

- WANG gir elevene/utøveren mulighet til å trene i et miljø som tar ambisjonene dine på alvor med høy treningskvalitet og kompetente trenere. I vår modell samarbeider vi tett med- og bygger opp under klubbkulturen. Dette er for øvrig i tråd med den norske idrettsmodellen. Interessen og støtten fra idrettsmiljøet har vært stor, og vi har en rekke formelle avtaler på plass med sentrale klubbmiljøer og forbund, sier Hammer

WANG Romerike

  • Informasjonsmøte arrangeres på Lørenskog Hus 11. desember, klokken 18:00 og 20:00. Les mer her.

  • I august 2020 åpner WANG sin første toppidrettsskole-skole på Romerike
  • WANG Romerike Toppidrett vil ha tilbud til både ungdoms- og videregåendeelever. 
  • Les mer på WANG Ung og WANG Toppidrett.
  • Første kull starter i august 2020. Søknadsfrist vil være 1. mars 2020. 
  • I 2022 vil skolen være fullverdig med alle trinn og vil huse totalt rundt 570 elever. 
  • Idretter som tilbys fra 2020 er alpint, freeski, langrenn, cheerleading, fotball, golf, håndball, ishockey, utholdenhet og basis. 
  • Skolen vil ligge på Snøporten til den nye bydelen på Lørenskog. WANG har inngått samarbeid med SNØ og skolens elever vil ha unike treningsfasiliteter på anlegget.

For mer informasjons, gå inn på wang.no, ring 41568464 eller send epost til romerike@wang.no.

Etter å ha bodd mange år i regionen, er han klar på at Romerike har behov for en idrettsskole.

- Jeg har bodd mange år på Romerike og har opplevd at i mange idretter er det utøvere som må flytte fra regionen når de kommer i junioralder da det ikke er et godt nok tilbud til dem her. Dette har jeg tenkt mye over, og det er en stor motivasjon for både meg personlig og for skolen nå som vi etablerer et toppidrettsgymnas på Lørenskog, sier Hammer.

Nysgjerrig? Kom på informasjonsmøte!

11. desemberarrangerer WANG Romerike to informasjonsmøter på Lørenskog Hus. Møtene er åpne for alle som ønsker å få vite mer om den kommende skolen. Foruten om Kveen og Hammer, kommer også leder for WANG, Vilhelm Lae, og toppidrettssjef sentralt, Håvard R. F. Johansen.

- Møtet klokken 18:00 vil ha fokus på idrettsungdomsskolen. Klokken 20.00 blir det en presentasjon av WANG Toppidrett. Møtene er ikke bare for elever og foresatte som vurderer å søke for skoleåret 2020, men også de som vurderer å søke seg inn senere. Vi ønsker alle velkomne dit, sier Kveen.

I første omgang åpner WANG Romerike for søknader fra 8. trinn på ungdomsskole og vg1 på videregående. Søknadsfristen er 1. mars 2020, og elever som oppfyller kravene vil starte ved skolestart i august samme år.

STORT MANGFOLD: WANG Romerike vil ha et stort utvalg av idrettslinjer, både individuelle idretter og lagidretter. Her en håndballspiller fra WANG Stavanger i aksjon.

For ungdomsskoleelever vil det være en fysisk opptaksprøve der man ser på basisferdighetene til søkere. Det er først når det er flere søkere enn skoleplasser at resultatene av opptaksprøven vil bli brukt.

Elever som søker til vg1 på WANG Toppidrett Romerike, søker med julekarakterene kombinert med idrettslige prestasjoner i idretten de søker seg inn på.

Kveen sier at så langt har responsen vært veldig god.

- Vi har ikke åpnet for søknader enda, men tilbakemeldingene fra lokalområdet om at vi åpner skole her har vært bra. Vi fått mange henvendelser og spørsmål rundt opptak. Vi opplever at dette tilbudet er noe Romerike ønsker.


LOKALE SAMARBEID: WANG Romerike har inngått samarbeid med en rekke lokale klubber innen forskjellige idretter. Blant annet har de inngått en avtale med LSK i fotball og Lørenskog i hockey.

LOKALE SAMARBEID: WANG Romerike har inngått samarbeid med en rekke lokale klubber innen forskjellige idretter. Blant annet har de inngått en avtale med LSK i fotball og Lørenskog i hockey.

- Fullt utbygd vil vi være rundt 570 elever. WANG Romerike er en relativt liten skole. Det gjør at vi kan tilrettelegge skolehverdagen og tilby alle elever tett oppfølgning, både faglig og sportslig, sier Kveen.

Wang Toppidrett Romerike er et helt unikt skoletilbud. Les mer her.

KLASSEROMMET: Vinterhallen Snø blir klasserommet for noen av elevene på WANG Romerike. Fasilitetene gjør at de kan trene vinteridrett året rundt.

De to første årene vil undervisningen foregå i midlertidige lokaler, men etterhvert vil skolen flytte inn i flunkende nye lokaler. Den største gulroten for mange av WANGs kommende elever, vil nok bli den unike tilgang til Norges første innendørs snøhall, SNØ. Hallen har fått mye oppmerksomhet i mediene og åpner 15. januar. Skolens skielever vil spesielt dra nytte av det ferske samarbeidet.

- SNØ gir jo våre elever utrolige treningsforhold hele året. Vi satser stort på langrenn, men også alpint, snowboard og freeski, forteller Hammer.

Toppidrettssjefen legger til at tradisjonelle lagidretter som håndball, fotball og ishockey er også store satsingsområder for WANG. I tillegg kommer idretter som cheerleading og golf.

FOKUS PÅ LÆRING: WANG er viden kjent for å tilby et bra miljø for læring, men har også sterkt fokus på den sosiale biten av skolehverdagen slik at elevene trives godt.

- Det er alle idretter som er populære i området. Vi har inngått tett samarbeid med flere lokale idrettslag, blant annet med LSK i fotball, Lørenskog på hockey og Losby gods på golf. Sportssjef i håndball er på plass og så arbeider vi med løsninger for cheerleading. Utvalget av idretter kommer til å øke i løpet av de første årene. Vi vil ha et bredt utvalg av idretter, lover Hammer.

WANG vil fokusere på å få til gode løsninger i hverdagen for den enkelte elev/utøver i sin idrett, dette gjennom tett samarbeid mellom utøver, trener, skole og klubb. 

Her kan du lese mer om WANG Toppidrett Romerike.

Gjennom godt samarbeid lykkes vi

Med idrett og skole i en god miks, vet Kveen og Hammer at de vil gi unge talenter muligheten til en unik skolehverdag. Til tross for et sterkt idrettsfokus, understreker begge to at det viktigste for dem er å skape gode mennesker i trygge og gode omgivelser.

GODT LÆRINGSMILJØ: WANG-skolene er kjent for å holde et høyt akademisk nivå. Her et bilde fra WANG Ung i Oslo.

- Vi skal selvfølgelig skape gode idrettsutøvere i et sterkt konkurransemiljø, men også gi elevene en god start på utdannelsen der vi gir dem alle muligheter for studier videre i livet, sier Hammer.

Kveen er enig.

- Vi vil ha fokus på at elevene ikke bare skal få en god utdannelse, men også trives sosialt. Mange kan synes det er skummelt å starte på ungdomsskolen der de kanskje ikke kjenner så mange andre. Der skal vi være flinke til å hjelpe alle med å finne sin plass og gi dem en trygg arena for å både lære og utvikle seg godt i idretten sin, lover rektoren.

- WANG har lang og sterk akademisk tradisjon. Denne skal vi videreføre på Romerike, kombinert med tilgangen til fantastiske og enestående fasiliteter, avslutter Kveen.

Her kan du lese mer om WANG Toppidrett Romerike.

Del artikkelen på Facebook