Annonsørinnhold fra

Hva er dette?

 
 

Sover du dårlig om natten? Da kan det være dette du gjør galt

Annonsørinnhold fra

- Søvn er fundamentet for hele livet vårt. En god natts søvn er det viktigste vi har for å fungere skikkelig, sier Ole Myhre, fysioterapeut og produktutvikler hos Jensen.

 

- Får vi ikke nok søvn, kan vi bli syke. Jeg tror ikke folk er opptatt av hvor viktig søvn er, sier Ole Myhre.

Dette er noen tegn på at du ligger feil eller har en for dårlig seng:

-Du sover dårlig

-Du våkner flere ganger i løpet av natta

-Du snur deg mange ganger i løpet av natta

-Du har smerter når du våkner

Sov på ryggen eller siden

- Den beste sovestillingen er på ryggen. Det gir trykkavlastning på flest steder av kroppen, sier Ole Myhre.

- Problemet er at man fort blir tørr i ganen, og snorker. Det kan jo føre til noen blåmerker i siden, legger han smilende til. 

 

Å ligge stødig på siden er også en meget god stilling. Å sove på magen derimot, er ikke bra:

- Da blir hodet snudd 90 grader. Man får en knekk nakken. Armene løftes ofte under puten slik at man får vondt i skuldrene. Og så får man en kraftig svai korsryggen. De som legger seg på magen, våkner sjelden på magen. Da kan man like gjerne finne en god stilling med en gang, gjerne på siden, anbefaler søvnspesialisten.

Fra stålfjær til sonesystem

Den norske sengeprodusenten Jensen har i snart 70 år jobbet kontinuerlig med å få oss til å sove bedre. Den erfarne fysioterapeuten har vært i bransjen i årevis, og har sett hvilken rivende utvikling kvalitetssenger har gått gjennom.

I Jensens showroom henter Ole fram en solid stålfjær, noe for en lastebil skulle man tro, men monsterfjæra befant seg faktisk i mange norske madrasser etter krigen.

Har sett vannsenga komme og gå

Ole har sett vannsenga komme og gå. Han smiler av de lekre dobbeltsengene fra 70-tallet, i plysj og med innlagt radio. De var fine å se på, men madrassene var gjerne av enkel skumgummi.

Hver fjær er uavhengig

Moderne contintental-seng.

I dag bruker Jensen pocketsystemet i alle sine madrasser. Hver fjær befinner seg i hver sin stofflomme, og virker helt uavhengig av hverandre.

LES OGSÅ: Den lille søvnboken

I tillegg er madrassen delt opp i soner for å sikre en helt optimal sovestilling hvor ryggsøylen er så rett som mulig.

9. - 11.juni har Bohus Tromsø 25 prosent rabatt på alle senger, en unik mulighet til endelig å investere i den nye senga man har drømt om lenge. Det er mye man angrer på her i livet, men har du noen gang hørt om noen som har angret på en god seng?

- Det er viktig å teste sengen skikkelig. Ikke vær sjenert. Legg deg ned, og rull rundt, og føl deg som hjemme, oppfordrer Ole Myhre.

De aller mest moderne sengene gir deg faktisk en deilig massasje før du sovner, og styrer den faktisk med smarttelefonen din.

Del artikkelen på Facebook