Annonsørinnhold fra

Hva er dette?

 
 

Sov deg til bedre syn

Annonsørinnhold fra

Drømmer du om en hverdag fri fra briller og linser? Nå kan natten brukes til å korrigere nærsynthet.

- Vi kaller det et paradigmeskifte, så stort er nyvinningen sier optiker og daglig leder ved Interoptik, Rolf Tore Hansen.

Optiker Hansen snakker om Drømmelinser, et revolusjonerende produkt som korrigere nærsynthet mens du sover. 

De spesialtilpassede linsene skal kun brukes om natten. Om morgenen tas de ut, og du ser godt hele dagen uten å måtte bruke verken briller eller linser.

Vi møter ham under en oppfølgingstime med Sandra Strøm Johansen (16). Hun har allerede brukt linsene i halvannet år og merker en klar forskjell.

- Jeg sitter bakerst i klasserommet og før var det vanskelig å se hva som ble skrevet på tavla. Men etter en uke med linsene på hver natt endret alt seg. Nå ser jeg hva læreren skriver.  

Foto: Ole Åsheim/Nordlys LAB

Kort fortalt vokser øynene i tilfeller av nærsynthet, forklarer optiker Rolf Tore Hansen.

- Drømmelinsene virker slik at hornhinnens fasong endres ved bruk. og på den måten korrigeres synet. Linsene kan også bremse utviklingen av nærsynthet hos barn med opptil 50%.


En rekke studier viser at stadig flere barn og unge blir nærsynte, og for å unngå komplikasjoner senere i livet er det er en fordel at utviklingen bremses.

- Mye innetid, lite dagslys og økt skjermbruk har ført til en økning i tilfeller av nærsynthet hos barn og unge. Nærsynthet øker risikoen for en rekke øyesykdommer, blant annet grønn stær og netthinneløsning, samt begrensning i noen yrkesvalg utdyper optiker Hansen.

For Sandra Strøm Johansens del har synet holdt seg stabilt etter hun begynte med drømmelinser. Og for en aktiv fotballspiller er det en lettelse.

- Det er veldig praktisk å slippe og tenke på briller eller linser på dagtid når man driver på med sport. Nå tar jeg linsene på når jeg legger meg, og av på morgenen. Enkelt og greit, sier hun med et smil.

Drømmelinsen festes på en stav og plasseres på øyet.

Interoptik er den første optikerkjeden i Tromsø som tilbyr drømmelinser til sine kunder og daglig leder Rolf Tore Hansen kan melde om god tilbakemelding.

- Som alt annet vil effekten variere fra person til person, men tilbakemeldingene vi har fått fra kundene har til nå vært veldig gode.

Fakta om Drømmelinser

Drømmelinser er stabile kontaktlinser du sover med. Når du sover endres hornhinnens fasong. Om morgenen tas linsene ut, og du ser godt hele dagen.

Drømmelinser bremser barns utvikling av nærsynthet med opptil 50 %.

Drømmelinser er godt utprøvd og har har vært i bruk i USA 15-20 år.

I Europa er det mellom 150 000 –200 000 brukere.

Drømmelinser kan brukes av nærsynte opp til -5,5 diptrier og -2,5 hornhinneskjevhet.

Drømmelinser er personlig tilpasset og må byttes en gang i året.

Del artikkelen på Facebook