Annonsørinnhold fra

Hva er dette?

 
 

Sonja Blomster fyller 70 år

Det er høst i Narvik. Året er 1948. Mens bladene blir gule og faller fra trærne, er det et sted i Narvik som blomstrer til. For første gang åpner Sonja Halseth dørene til sin nye butikk – Sonja Blomster.

Annonsørinnhold fra Sonja Blomster

Sonja Blomster

Midt i Narvik sentrum ligger det en frodig butikk hvor buketter bindes, dekorasjoner settes sammen og det leveres blomster til alle anledninger. Det er nå 70 år siden Sonja Blomster ble etablert – og i butikken blomstrer det som aldri før.

- Det er en allsidig, innholdsrik og ikke minst kreativ jobb. Vi møter mennesker i alle livssituasjoner, noe som er sværtgivende.

Det forteller Berit Nystad Pouw, eier av Sonja Blomster. Berit er utdannet gartner og kan det aller meste som handler om nettopp blomster. Nå som butikken har jubileum tenker hun på alt det harde arbeidet som er lagt ned gjennom 70 år.

Leverte blomster på sykkel og spark

Nellik: I buketten Berit holder er det brukt nellik, en blomst som er på tur inn i trendbildet igjen.

I 1962 overtok Harder Kristiansen Sonja Blomster etter Sonja Halseth, og han drev butikken sammen med datteren Åse Lund frem til 1973. Da overtok to av hans ansatte, Ellinor Mikalsen Dahl og Harders niese Astrid Utheim, butikken.

Ellinor var ei ung jente da hun startet i butikken i 1962. Sammen med sin søster, Anne-Lise Simonsen, leverte hun blomster til folk, om sommeren på sykkel og om vinteren på spark. Anne-Lise jobbet i butikken til 2014, mens Ellinor eide butikken frem til Berit overtok i 2015.

- Astrid og Ellinor var to energiske og driftige damer, og er de som har eid butikken lengst. Begge tok fagbrev som blomsterdekoratører og var nøye når buketter skulle settes sammen og laget alt med riktige faglige teknikker. De har all æren for at vi nå har blitt 70 år gamle og har virkelig vært ryggmargen i bedriften.

Instagram: På @sonja_blomster_narvik på Instagram viser butikken frem trender både når det gjelder planter og potter.

 

 

 

Den dag i dag tenker jeg «hva ville Ellinor gjort» når avgjørelser skal tas

Berit Nystad Pouw
Calluna: Vet du forskjellen på Calluna og Erika? Calluna er Røsslyng som vi finner i skogen her og er mye mer holdbar enn Erika.

- Det har vært flere dyktige folk som har gjort en fantastisk jobb gjennom årene. Jeg er ydmyk og takknemlig for arbeidet som er lagt ned. Jeg har jo kommet til dekket bord. Den dag i dag tenker jeg «hva ville Ellinor gjort» når avgjørelser skal tas, smiler Berit.

Kvalitet i alle ledd

I 1976 ble Sonja Blomster medlem av Interflora. Ved å være en del av Interflora kan de både sende blomster og motta bestillinger fra hele verden, og kunden kan være trygg på at hilsenen kommer frem.

I dag driver Berit butikken med god hjelp fra sin ektemann, Hans Pouw, som også leverer blomster som bestilles til ulike anledninger. I butikken har de også en liten maskot på fire bein som heter Milla.

- Det som gjør at butikken har levd i alle disse årene er at vi er en faghandel med kompetanse i binderi og at vi leverer kvalitet på våre blomster og planter. Jeg er stolt over butikken og håper den har 70 nye, spennende år foran seg.

Del artikkelen på Facebook