Annonsørinnhold fra Europris

Hva er dette?

Slik lykkes du med planting i hagen

Uansett hva du dyrker er grunnprinsippene de samme: lys, næring og vann.

Annonsørinnhold fra

Dersom du vil gjøre om hagen eller balkongen din til en oase av blomster og spiselige planter i sommer, er det snart på tide å starte. Når nattefrosten er over kan man sette i gang, og det du trenger er riktig utstyr, lys, næring og vann. 

Man kan gjerne starte med å så frø og plante stiklinger innendørs i såpotter eller vindusdrivhus. Når det begynner å spire og temperaturen tilsier det kan man plante om til balkongkasser, bed og pallekarmer. Spesielt spiselige planter kan være lurt å plante i pallekarm fordi man da får bedre kontroll på vekstbetingelsene.

Sjekk produktene du trenger for å sette opp en pallekarm her.

Viktig med god drenering

Når du så skal plante over i potter er det viktig med god drenering. Velg potter med hull i bunnen, og ha lecakuler i før du legger i jorda og planter. Europris har stort utvalg av utepotter i forskjellige størrelser og design. 

Man er avhengig av god og næringsrik jord, og til stiklinger og frø starter man med såjord. Når du sår trykker du jorden lett ned og sår frøene som beskrevet på frøpakkene. Du må holde jorden jevnt fuktig, uten at den blir for våt, og sørge for tilstrekkelig med lys. Husk også riktig avstand mellom plantene, og å dekke røtter godt med jord.

Sjekk utvalget av jord og lecakuler hos Europris.

Solsikker og ringblomst perfekt for norske forhold

De fleste blomsterfrø kan sås rundt april- og mai-måned.  Solsikkefrø og ringblomstfrø er perfekt for det norske klimaet og kommer som flotte fargerike blomster som også er fine i bukett. Sår man blomster bør man bruke blomsterjord som er basert på naturlige råvarer, og som gir blomstene dine den næringen den trenger. Tilfør mer næring eller kompost i løpet av sesongen. Bruk for eksempel flytende plantenæring for enda vakrere blomster.

Det kan også være lurt å bruke dekkbark både i potter og bed. Bark holder på fuktighet og reduserer forekomsten av ugress. Bruker du dekkbark kan det altså spare deg for timesvis med luking. 

Vil du plukket grønnsakene til grillmaten fra egen kjøkkenhage i sommer? Da kan du kjøpe frø til både tomat, reddik, paprika, squash og mange andre spiselige planter hos Europris. Eller hva med å servere gjestene jordbær til dessert som du selv har dyrket fram? 

Skal du plante spiselige planter starter du med gjødsel og kalk dersom du ikke skal så poteter eller noe som krever surjord. 

Sist men ikke minst - du trenger godt hageredskap. Både hagesaks, spade og en liten eller stor rive er et must.

Se utvalget til dyrking hos Europris her. 

Stort utvalg av hagemøbler

Når hagen begynner og blomstre er det på tide å nyte synet og smaken av den. Da får du også hagemøblene du trenger fra Europris. 

Butikker finner du over hele Norge, og finnes det ikke en i nærheten av deg kan du bestille mange av varene i nettbutikken.

Del artikkelen på Facebook