Annonsørinnhold fra Europris

Hva er dette?

Slik får du plenen naboene snakker om

Gresset er ikke grønnere på den andre siden av gjerdet, sier dem. Men det kan bli det for naboen din om du følger disse rådene.

Annonsørinnhold fra

Alle med hage ønsker seg en knallgrønn, tett og frodig plen, men det krever både litt tid og utstyr for å kunne oppnå dette. Det som kan være en trøst, er at hvem som helst kan klare det bare de vet hvordan det skal gjøres. Her gir vi deg svaret. 

Grønn og tett plen uten ugress

I tillegg til klipping finnes det en rekke hjelpemidler du kan ta i bruk for å ta vare på plenen:

Gjødsel: For å bli knallgrønt og mosefritt trenger gresset næring. I tillegg til stell og hyppig klipping av plenen, er gjødsling noe av det viktigste. Gjødsle minst en gang i året, men gjerne tre ganger i året - tidlig vår, sommer og høst. På Europris kan du kjøpe klorfattig plengjødsel som gir en langsomt voksende og slitesterk plen med et dyptgående rotnett. Dette reduserer dannelsen av mose og gjør plenen tørketolerant.

Gressfrø: Har du noen flekker i plenen med mindre gress, kan du bruke gressfrø for å så. Bruk reparasjonsfrø på åpne flekker eller slitte områder. Disse spirer hurtig og ved temperaturer helt ned mot fire grader.

Plenrens: Sliter du med mye ugress som løvetann og groblad, eller har fått mose i plenen din, kan du strø Trim Plenrens direkte på framspirte planter. Du kan også bruke plenrens på spray

Rive: Plenen trenger også luft. Det kan du gi den ved å bruke en rive på plenen tidlig om våren.

Vannsystemer: Vanligvis trenger du ikke å vanne plenen. Men er det tørke i lange perioder, bør du sette på vannsprederen innimellom. Når du først må gjøre dette, skal du vanne rikelig slik at fuktigheten trekker langt ned i røttene. Har du nysådd plen, må du vanne ofte. 

Bruk en klassisk spreder som går frem og tilbake. Dersom du ønsker å vanne raskere og mer effektivt, kan du bruke en trearmet spreder eller et spyd som vanner 360 grader.

Hvilken gressklipper skal jeg velge?

Det er spesielt én ting du bør investere i - gressklipperen. Det finnes et hav av muligheter, men du bør velge produkt etter størrelsen på plen og hvor mye tid du ønsker å bruke på å holde den velklipt, pen og grønn hele sommeren.

Kjøper du en klipper med sideutkast må du selv rake plenen etterpå. Derfor velger de fleste en klipper med oppsamler som gjør at det avklipte gresset havner i en beholder. Kjøper du en bioklipper vil det avklipte gresset finkuttes og kastes tilbake på plenen - det fungerer dermed som gjødsling.

For å klippe tett og nære i kanter og hjørner kan du kjøpe en gressklipper med gresskam. Ønsker du heller å sitte i utesofaen med beina høyt, investerer du i en robotgressklipper. Sistnevnte kan du stille inn til å gå på faste tider, den finner den optimale klipperuten automatisk og returnerer til ladestasjonen dersom det skulle begynne å regne.

Sjekk utvalget av gressklippere hos Europris her.


Effektive klippetips

Når du klipper plenen skal du forberede klippingen - klipp når det er tørt og start med kroker og kanter med en gresstrimmer. Jo oftere du klipper, jo smidigere og raskere går jobben. Husk at en gressklipper jobber saktere i langt gress. Jevnlig klipp gir også en tettere og penere plen med mindre sjanse for ugress. Jevn klipping fører også til at jorden blir mindre fuktig og gir dermed dårligere grobunn for mose.

Sjekk utvalget av gresstrimmere hos Europris.


Stort utvalg i butikk og på nett

Hos Europris finner du alt du trenger til utesesongen - enten du har hage eller balkong, benytter deg av parken eller stranda. Utvalget av hageproduktene er enormt -  både innen dyrking og vedlikehold, til grilling, aktivitet og kos.

Europris har butikker over hele landet, og mest sannsynlig en i nærheten av deg. Du kan også kjøpe store deler av sortimentet i nettbutikken.

Del artikkelen på Facebook