Annonsørinnhold fra Europris

Hva er dette?

Slik får du den koseligste hagen

Alt du trenger er noen små detaljer - sjekk tipsene fra Europris.

Annonsørinnhold fra Europris

Hagemøblene er allerede på plass. Blomstene er plantet, og du kan nyte duft og smak fra egen kjøkkenhage. Men likevel føler du det er noe som mangler - den lille prikken over i-en. 

Hos Europris får du alt du trenger til uterommet, også de små detaljene som gjør hagen din ekstra hyggelig. For det er nettopp detaljene som gjør at din hage skiller seg ut. Alt du trenger å tenke på er seks elementer hvor du kan velge og vrake etter egen smak. 

Utebelysning

Lyslenker er i sommerlig look gjør sommernatta ekstra stemningsfull, og kan henges i parasollen, på terrassevegger, pergolataket eller andre steder du vil lyse opp. 

Solarlys med autentisk flammeeffekt har en spyspiss i enden som gjør at du kan trykke den ned i bed og potter i hagen din. Ellers finnes det mange alternativer når det gjelder solarlys - enten du ønsker figurer som hunder eller katter med lykter i munnen og ugler med lysende øyne, eller mer klassiske lyskuler og bordlykter. Hengende lyspærer gir også et koselig uttrykk og stolpelykter kan vise veien gjennom hagen.

Bålpanne og utepeis

Lite er så hyggelig som å sitte rundt et bål på en sommerkveld. Med en bålpanne kan du gjøre det i din egen hage. Det finnes enkle varianter helt ned til rundt 500 kroner som gjør at du kan varme deg, grille marshmallows med venner eller bare lytte til den beroligende lyden av bålknitring. Ønsker du noe ekstra dekorativt kan du investere i et ildsted i naturstein look.

Solskjerming

Solskjerming gir deg ikke bare skygge for solen og beskyttelse for vind, men kan også bidra til å skape et slags rom i hagen. Noen vil helt bokstavelig talt lage et eget rom ved hjelp av en paviljong der man kan lukke seg helt inn. En klassisk parasoll gir både skygge ved spisebordet og ser fint ut - ekstra hyggelig blir det ved å henge lykter eller lyslenker i spilene under parasollen. Ønsker du noe mer permanent og som enkelt kan settes opp og tas ned, er markise kanskje løsningen. Det passer godt både over vinduer og terrassen. Er dere flere familiemedlemmer eller venner som skal samles til middag i hagen, kan du skaffe deg et partytelt.

Tekstiler

Et uteteppe under hagemøblene rammer inn område slik at det gjøres til en lun og intim sone. Kjøp inn teppet i et materiale som tåler utendørs bruk, slik som dette i grått og beige.

Å investere i nye puter til hagemøblene er en enkel måte å fornye terrassen på, mens du samtidig gjør det mer komfortabelt. Her finnes det mange valgmuligheter - har du hytte ved sjøen vil du kanskje ha uteputer med maritimt mønster, mens andre velger klassisk ensfargede beige puter.

Små puffer i forskjellige farger og mønstre kan settes ut for å skape en egen sone i hagen eller på terrassen. De er dekorative, fargerike og komfortable, i tillegg er de oppblåsbare og derfor enkle å ta med seg på stranden eller på campingtur. 

Lykter

Lykter med levende lys må til på sene sommerkvelder, og her er det bare å overdrive - jo flere, jo bedre.  Fakkelboksholdere med fakler setter den rette stemningen på enhver fest. Elegante metallykter kan du ha stående på terrassegulvet med kubbelys. På bordet pynter du med mindre telysholdere i farget glass. Eller hva med små lykter for telys til å henge under en parasoll eller pergola.

Figurer

For deg som elsker stæsj og farger - hva med en kul flamingo i hagen? Eller kanskje du kan dekorere pottene dine med pottevannere utformet som figurer, som samtidig bidrar til å vanne plantene dine? Har du en hylle eller et sidebord kan du sprite opp hagen litt ekstra med en badedame i keramikk eller to morsomme ananas med solbriller. 

Se flere hagefigurer her.

Hagebutikken

Hos Europris kan alle hageentusiaster finne det de trenger. Butikken har blant annet et bredt utvalg av hagemøbler som er tilpasset både størrelsen på hage eller balkong, og i forhold til budsjettet. Butikkene finner du over hele Norge, men ønsker du å gjøre handelen hjemmefra finnes det mange produkter også i nettbutikken. 

Del artikkelen på Facebook