Annonsørinnhold fra Aktiv Eiendomsmegling

Hva er dette?
Aktiv eiendomsmegling
Aktiv eiendomsmegling

Skal du selge boligen din i Mosjøen, hytta ved Majavatn eller fritidshuset på Herøy?

Da er det mye å tenke på. Er det riktig tidspunkt? Hvordan er boligmarkedet? Hvordan påvirker korona markedet? Hvor mye får jeg for boligen min?  Tar salget lang tid? Eller rett og slett, hvor skal jeg begynne? Da er det lurt å kontakte oss i Aktiv Eiendomsmegling Helgeland.

Annonsørinnhold fra

Når det gjelder tidspunkt for å selge eiendom kan noen måneder være mer lønnsomme, sier Rita Aanes, eiendomsmegler og daglig leder i Aktiv Eiendomsmegling Helgeland. Historisk sett øker boligprisene på starten av året, faller litt midt på sommeren før prisene igjen tar seg opp fra august. Men det er ikke nødvendigvis hvert år statistikken stemmer.

– Det er ofte endring i livssituasjon som er avgjørende for når man skifter bolig. Det kan være at man blir flere eller færre i familien som gjør at boligbehovet endres, kanskje er det kommet barn og hage står høyt på ønskelista. Det er mange forskjellige årsaker til at man ønsker å kjøpe bolig, forteller Merete Solvang, som også er eiendomsmegler og partner i Aktiv Helgeland.

Når du skal selge din bolig er det viktig å samarbeide med en megler som kjenner markedet godt og som kan guide deg gjennom hele prosessen. Det er mye som skal skje ved et boligsalg, og det er trygghet for den som skal selge eiendommen når de har en megler de kan stole på, og som har kunnskap om markedet. Vi i Aktiv Eiendomsmegling Helgeland har stor respekt for prosessen en selger skal igjennom. Det er i mange tilfeller hjemmet sitt folk selger, og det er personlig og for mange følelsesmessig, fortsetter hun.

Promotering

Det første som skjer når vi skal selge en eiendom, er at vi setter oss ned med selger og legger en plan for promotering av boligen. Hvilken målgruppe er mest aktuell, barnefamilier, unge, eldre, enslige osv. Så får vi tatt takst av eiendommen og gjør en verdivurdering. Det er viktig at selger får mest mulig for eiendommen, men vurderingen skal være riktig. Setter vi den for høyt vil mange kunne bli skremt bort, og resultatet kan bli færre interesserte.

Fotografering

Det er alltid viktig med gode bilder som speiler stemningen i huset. Monika er fotograf hos Aktiv, og er vår ekspert på dette området. – Det er førsteinntrykket som teller, minner Monika om. Du får bare en sjanse. For meg som fotograf, er det viktig å utnytte areal og lys slik at bildene blir så gode som mulig, fortsetter hun.

Mitt beste råd før fotografering er definitivt å rydde opp, både inne og ute. Mange er flinke å style boligen sin, mens andre ønsker hjelp av profesjonell stylist, noe vi selvfølgelig også kan ordne. Men å skifte kjøkkeninnredning før boligsalg er kanskje litt mye, det er ikke sikkert at den nye eieren har samme smak som du, og da kan det være helt bortkastet smiler Monika.

Markedsføring

Det er gjennom salgsoppgaven, markedsføringen og visningen vi virkelig selger boligen. Vi setter oss sammen med selgeren og kommer fram til hvordan vi skal promotere eiendommen, forteller Rita.

Salgsoppgaven inneholder nødvendig dokumentasjon og lovpålagt informasjon. I tillegg er bilder av eiendommen både utvendig og innvendig, plantegninger og informasjon om nabolaget viktig. Her må vi tenke målgruppe og hva som er viktig å få fram for kjøperen. Vi i Aktiv Eiendomsmegler Helgeland er fra Helgeland og har meget god kjennskap til hele området, sier hun betryggende.

Å selge eiendom handler om å vise den slik at flest mulig kan identifisere seg og tenke «dette kan bli mitt nye hjem». Kunden kan velge mellom flere av våre markedsføringspakker, og vi foreslår alltid det beste for kunden.

Aktiv Eiendomsmegling

Rita Aanes: 
Eiendomsmegler MNEF, daglig leder
Tlf. 97 75 71 55
Merete Solvang: 
Eiendomsmegler MNEF, fagansvarlig
Tlf. 90 01 43 27
Monika Therese Våg Lorentzen: 
Fotograf/kontormedarbeider
Tlf. 48 51 52 30

Visning

På visningsdagen er vi alltid til stede og holder en godt gjennomført visning. Koronapandemien har tvunget frem nye retningslinjer for påmelding, antall på visningen og registrering hvis smittesporing. Du kan være trygg på at vi følger alle smittevernsregler, fortsetter Merete.

Etter visning kommer det mest spennende, budrunden, og da er vår oppgave å holde deg og dine budgivere orientert. Dette blir aldri rutine, det er det alt for spennende til.

Når salget er i boks er det kontraktsmøte, overtakelse, oppgjør og tinglysning som står igjen. Hvis du har du lyst til å sette deg ekstra inn i hele prosessen, har vi laget en veldig god gjennomgang av hele salgsforløpet, den ligger på vår nettside aktiv.no/salgsprossessen. Når du er klar for å selge din bolig gjennom oss får du også full kontroll gjennom hele boligsalget gjennom vår webapp, det vil gjøre prosessen litt lettere og mye mer oversiktlig.

Hva betyr det at dere har MNEF etter eiendomsmeglertittelen?

Det betyr at vi er medlemmer av Norges Eiendomsmeglerforbund og er forpliktet til å følge regler for god eiendomsmeglerskikk. I tillegg til faglige kvalifikasjoner betyr det også at vi skal følge forbundets etisk standard, noe som aldri har vært et problem – vi er veldig opptatt av ærlighet, kunnskap og forutsigbarhet for våre kunder, sier Merete Solvang, eiendomsmegler MNEF i Aktiv Eiendomsmegling Helgeland. 

Del artikkelen på Facebook