Annonsørinnhold fra

Hva er dette?

 
 

Pergola er den nye hagetrenden

Linda-Mathilde Sjursheims 64.000 følgere vet nøyaktig hvor fint hun har det inne i huset sitt. Slik oppfylte interiørbloggeren drømmen om en ny lekker stue - ute i hagen.

Annonsørinnhold fra Carlsen Fritzøe

- Det var ingenting i det hjørnet av hagen, et digert tre og en stygg, hvit mur. Et høl, egentlig. Jeg ville lage en drømmeplass her ute, og da ble det en pergola, forteller Linda-Mathilde Sjursheim.

Forvandlingen er total. Nå sitter hun og samboer Egil André Horgmo i en lys, komfortabel sofa. De tar en liten skål for å feire at pergolaen er ferdig.

I hjørnene vaier hvite, luftige gardiner. I bakveggen er det både spiler og bordkledning. Pergolaen er stylet på lekkert vis med planter, speil, flettede kurver, vaser og en dekorativ lampe. 

De 64.000 følgerne til Linda-Mathildes Instagram-konto @carlberg_home kommer garantert til å kjenne igjen den delikate utformingen. På bloggen sin carlberghome.no skriver hun også arbeidet med pergolaen.

Et lite stykke middelhav

Et lite stykke middelhav i en vanlig norsk hage i bydelen Ekholt i Moss. Eller som Egil André sier det:

- Ekholts svar på Rhodos. Dette blir det første av mange glass her ute.

Vi elsker sommeren, og nordmenn elsker terrassene sine. Stadig flere får øynene opp for den nye trenden pergola - en måte å skape et nytt uterom på i hagen eller på terrassen.

Et lite stykke middelhav i Moss.

Bygger ikke seg selv

Men en pergola bygger ikke seg selv. Linda-Mathilde angrer ikke på at hun startet hele prosjektet med en byggeprat hos Pål Vik, proffselger hos Carlsen Fritzøe i Moss.

- Carlsen Fritzøe har vært til enorm hjelp for oss hele veien, sier Linda-Mathilde.

Ikke alle kjenner til at alle Carlsen Fritzøes varehus formidler gode, solide håndverkere som har bevist at de gjør en god jobb og er til å stole på. I hagen til Linda-Mathilde og Egil André har Peter Vik og Ole Marius Johnsen fra Prosjektbygg AS jobbet på spreng i sommer.

- Dette har vært gøy, et spennende prosjekt å være med på - og det har blitt veldig fint, sier Pål Vik hos Carlsen Fritzøe i Moss.

Pål Vik, proffselger hos Carlsen Fritzøe, har vært en god samarbeidspartner.

Slik ble pergolaen satt opp - steg for steg:

1. Befaring: Sammen med Prosjektbygg AS dro Pål på befaring i hagen til Linda-Mathilde og Egil André. Det er viktig for å se på lysforhold, avstand til nabo og hvordan grunnen er.

2. Byggesøknad: Denne pergolaen ligger nærmere enn 1 meter fra naboen. Derfor var det påkrevet med byggesøknad.

3. Fundamentering: Svært viktig grunnlag for både pergolaen og selve terrassen. Vi måtte grave ut søylepunkter for bæring av dragere. Totalt 6 søylepunkter for bæring av terrassen, 2 søylepunkter for selve pergolaen.

4. Terrassen: Dragere og bjelker er av trykkimpregnerte materialer. Til terrassebord valgte Linda-Mathilde trykkimpregnert furu 28x120. Da har hun mulighet til å olje eller beise i den fargen hun vil senere.

5. Pergolaen: Søylene, bæringen til taket og taksperrene er av limtre.

- Linda-Mathilde planlegger å legge gjennomsiktige takplater fra Plastmo på pergolaen, og da har vi valgt limtre fordi det er solid og stødig. Det skal kunne tåle vekten av snøfall, sier Pål.

6. Veggene: For å få et flott design er det valgt en kombinasjon av tett liggende 19x148 rektangulær kledning og spiler i 36x48. Materialene er av trykkimpregnert furu.

Utgraving av søylepunkter for bæring av dragere.

Gleder seg mest til å style

Nå står pergolaen klar, og de 64.000 følgerne til @carlberg_home og leserne av bloggen kommer garantert til å få se mange flotte bilder av det nye drømmestedet i hagen.

Drømmen er å dekke et kjempenydelig bord, invitere venner på grilling og bare nyte. Men det jeg gleder meg aller mest til er egentlig ikke å bruke pergolaen, men å style den ha-ha. Det verste er at det er sant, det er litt flaut, ler Linda-Mathilde.

Peter Vik og Ole Marius Johnsen fra Prosjektbygg AS har satt opp pergolaen til Linda-Mathilde.

Carlsen Fritzøe

Del artikkelen på Facebook