Annonsørinnhold fra Europris

Hva er dette?

Nå inntar disse hagen din - slik blir du enkelt kvitt dem

De er hageeierens mareritt, men noen enkle triks gjør at du kan enkelt fjerne brunsnegler fra hagen.

Annonsørinnhold fra

Med vårsolen endelig tilbake og mye hjemmetid, er det mange over hele Norge som benytter tiden nå til å starte med årets hagearbeid. 

For mange hageeiere der ute er det ett skadedyr som ødelegger denne herlige tiden i egen hage - nemlig brunsneglen.

- Sneglen elsker våte og fuktige grøntområder, og har dermed supre forhold i norske hager, forteller hageekspert Christopher Rodriguez hos Europris.

En plage over hele landet

Brunsneglen, av noen kalt mordersneglen, kom til Norge fra Frankrike på slutten av 1980-tallet. I sydligere strøk er ikke brunsneglen kjent for å være mer plagsom enn andre skadedyr, men takket være gode vekstforhold og få naturlige fiender i norske hager har den blitt en pest og plage her til lands. 

- Det har bare blitt et større og større problem de siste årene, mener Rodriguez.

Slik blir du enkelt kvitt brunsneglen

Så hva skal man gjøre for å bli kvitt Brunsneglen når den forsøker å ta over hagen din? 

Man kan bruke en multiplukker for å ta opp sneglene uten å komme i nærkontakt med de slimete krypene. Det kan være et evighetsprosjekt ettersom det ikke hindrer sneglene i å invadere hagen din. 

- Det mest effektive middelet mot snegler, er Natria. Dette er en enkel og giftfri metode som ikke krever nærkontakt med sneglene, forklarer hageeksperten.

Natria Sneglemiddel strøes langs bed, skyggefulle steder og eventuelle komposthauger - alle steder. Brunsneglen liker å gjemme seg mens den planlegger neste angrep på hagen din. Natria Sneglemiddel har effekt etter kun én dag og beskytter hagen din i opptil fire uker.

For ekstra beskyttelse av områder som sneglene elsker, kan du bruke kobbertape. Den kan klippes til og festes rundt kanter, blomsterpotter og andre steder du ønsker å beskytte. Tapen vil gi sneglekroppen naturlige elektriske støt, og dermed skremme sneglene vekk. På pallekarmer kan du montere en sneglekant som gjør det vanskelig for sneglene å få tilgang til plantene dine. 

For å få best mulig resultat i kampen mot sneglene, har Rodriguez et siste tips: Allier deg med naboer.

- Sneglene bryr seg ikke om gjerder, så naboens snegleproblem kan raskt bli ditt også.

Sjekk utvalget av produkter mot skadedyr her.

Alt til uterommet

Når du har fått has på brunsneglene og eventuelle andre skadedyr, kan du sette deg med beina høyt og nyte. Da finner du også de perfekte hagemøblene hos Europris.Butikker finner du over hele Norge, og finnes det ikke en i nærheten av deg kan du bestille mange av varene i nettbutikken.

Del artikkelen på Facebook