Annonsørinnhold fra

Hva er dette?

Hos oss er det andre boller

Kanelboller, smultringer, grovt og fint brød, sjokoladekake, bløtkake og baguetter. Disken svømmer over av fristende bakevarer med en stor variasjon i fyll og størrelse. Muffin med blåbær eller bringebær? Boller med eller uten rosin? Kanskje et stykke Napoleonskake? Eller to – bare sånn for sikkerhets skyld!

Annonsørinnhold fra

Akers Bakeri AS

Det er lett å la seg friste når man kommer inn i Akers Bakeri, hvor alt i disken frister.

En lekker bløtkake med jordbær pakkes forsiktig inn til damen som skal ha familiesammenkomst. To sultne håndverkere gleder seg til sine nysmurte baguetter. To poser med ferske smultringer overrekkes en litt stresset mamma til tre. Ved ett av bordene går smørbrød og kaffe ned på høykant hos to damer som nyter lørdagen.

Akers Bakeri er en liten velsmakende perle i Sandefjord, som har sørget for å gi befolkningen sin dose søtsaker siden 1935.

Det har alltid bodd en baker i Fritz Fredriksen, daglig leder og eier av Akers Bakeri. Han vokste opp ved siden av et bakeri ytterst på Hitra, og var ikke i tvil om hva han skulle bli da han ble stor.

– Jeg har jo alltid vært baker da. Naboen ville egentlig jeg skulle jobbe for dem, siden de drev et bakeri og det var takket være dem jeg valgte dette yrket. I 1973 flyttet jeg til Sandefjord og jobbet for andre bakerier. Så fant jeg en annonse i Aftenposten om at Akers Bakeri var til salgs, og da kjøpte det, sier Fritz og smiler.

Det var i 1995. Siden den gang har han fristet alle som kommer innom med sine lekre og velsmakende bakevarer.

Med sans for søte bakevarer! Fritz Fredriksen har vært baker hele sitt liv og stortrives med valget.

Bakevarer for alle og enhver

Totalt er det åtte ansatte, inkludert tre konditorer som er oppe tidlig om morgen og sørger for ferske varer til bakeriets eget utsalg. I tillegg leverer de varer til rundt 60 kantiner rundt om i distriktet.

Fritz er blitt en del av Sandefjord og den dyktige bakeren er et velkjent ansikt i byen. Men mange av de ansatte har vært der enda lenger. Eldstemann er 73 år og stortrives bak disken hvor hun kan levere ferske brød og bakevarer til gamle og nye kunder.

Akers Bakeri holder til i Rosenvoldsgate 4, litt utenfor sentrum. Heldigvis for både dem og kundene er det stor parkeringsplass så det er ikke noe problem å svippe innom for å legge inn bestilling eller hente varene. Det er også tre bord, hvor det sitter folk hver dag.

Baker Fritz og hans mannskap tilbyr det meste av hva som finnes i bakverkets verden. Her er det grove, fine og glutenfrie brød. Bløtkaker, sjokoladekaker, ostekaker og bryllupskaker.

– Vi lager kaker til alle anledninger, enten det er konfirmasjon, dåp eller bryllup. I det daglige er det bløtkaker og marsipankaker det går mest i, sier Fritz. 

Akers Bakeri lager kaker til alle anledninger. Konditor Christine Blix Arna ønsker alle kundene en søt og god sommer.

Litt brød om dagen er godt for magen

Mange av oss spiser brød hver dag og er opptatt av å velge et sunt og grovt brød. Da vet den bakeglade gjengen i bakeriet akkurat hva du skal velge: Signaturvaren til Akers Bakeri er et veldig grovt brød, med 97 prosent sammalt mel og hele korn i.

Et grovt brød laget av fullkorn inneholder langt mer fiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter enn et brød laget av finmalt mel.

For å være helt sikker på at du velger grovt nok, kan du høre med betjeningen om brødets grovhetsprosent. Jo høyere grovhetsprosenten er, desto grovere er brødet. Hvis du vil ha et ordentlig grovt brød, bør du velge et som har en grovhetsprosent mellom 75 og 100.
Som for eksempel signaturvarebrødet til Akers Bakeri.

Har du spesielle behov, som gluten- eller laktosefritt, kan dette lages på bestilling. Det gjelder både brød, rundstykker og kaker.

– Alle våre produkter er uten tilsetningsstoffer, forteller den drevne bakeren. 

Konditor Nora Singsø legger et siste touch på kaken.

Sommer er enbetydende med grillmat og et grillbord er ikke komplett uten pølser og hamburgere. Hos Akers Bakeri lager de egne brød til begge deler. Det kan absolutt anbefales til alle som liker å kose seg med grillmat enten hjemme eller på hytta.

Bakerne og konditorene hos Akers Bakeri – de baker kringler og julekaker. De baker store og de baker små. De baker kaker til spesielle anledninger og brød til hverdagen. De baker til hyggestunder med familie og venner, og til de som bare vil unne seg noe godt.

Hos Akers Bakeri kommer du garantert til å finne din favoritt. Det er i alle fall nok bakevarer å velge mellom! 

Prinsessekaker legges i form.

Akers Bakeri AS

🍰 Fra 1935 har vi bakt brød, kaker og gjærbakst til glede for nærmiljøet.

🍰 Vi tilbyr brød og kaker til alle anledninger.

🍰 Alle våre varer er uten tilsetningsstoffer.

🍰 Vi er i dag 8 ansatte.

Del artikkelen på Facebook