Annonsørinnhold fra Obs

Hva er dette?

Varehussjef Frode Vikholt og Betina Tømte på OBS Olrud gleder seg til å ta imot kundene under Black Week. 
Varehussjef Frode Vikholt og Betina Tømte på OBS Olrud gleder seg til å ta imot kundene under Black Week. 

Her gjør du den smarte julegavehandelen

Black Week sparkes igang i uke 48, og hos OBS Olrud kan du gjøre mange gode kupp.

Annonsørinnhold fra

– Black Week har gått fra å være en ganske anonym greie til å bli en av de største kampanjene i året, sier Frode Vikholt.

OBS Olrud ligger praktisk til rett nord for Hamar. Et stort varehus og en stor og romslig parkeringsplass gjør handleturen enkel. 

Han er varehussjef på Obs Olrud, og har jobbet der siden 2011. Nå gjør han atter en gang varehuset klart for storinnrykk av både kunder og gode tilbud. Black Week har sitt utspring fra Black Friday, som er den fjerde fredagen i november og dagen etter Thanksgiving i USA. Da kickstartes julesalget, og det en perfekt anledning til å spare mye penger på gaver og annet du trenger.

– Det er mye logistikk med Black Week, men det er spennende å jobbe med og mye å gjøre. Vi ser at kundene er fornøyde, og da er vi fornøyde, sier Frode.

Obs er varehuset der du finner alt på ett og samme sted. Med stor og romslig parkering er butikken alltid lett tilgjengelig, og det er stor og oversiktlig på innsiden med flere avdelinger. Blant annet finner du et rikt dagligvareutvalg med flere ferskdisker, egne avdelinger for sport og fritid, leker, elektronikk, bolig og mye mer. Frode forteller at det vil komme gode tilbud i alle kategorier, selv om han ikke kan røpe nøyaktig hva som blir en del av salget riktig ennå.

– Men det vil bli noe som passer for alle, og det er mye som passer perfekt som julegaver.

Følg med på Black Week-tilbudene i nettbutikken her.

Enkelt å handle

I Obs-varehuset skal det også være enkelt og bekvemt å handle. Derfor har de blant annet investert i et selvscannesystem som heter ShopExpress. Dette er en unik måte å handle på, der du som er COOP-medlem kan scanne varene selv mens du går og putte varene rett i posen.

– Du kan bruke Shop Express på alle varer, og det er veldig lettvint. Det er min favoritt, så det anbefaler jeg at alle prøver,  sier Frode.

I tillegg til scannesystemet har de både tradisjonelle bemannede kasser, samt selvbetjente kasser. Dermed er det flere valgmuligheter for å unngå lange køer. Og myten om at selvbetjente kasser “tar jobben” fra ansatte, er ikke helt korrekt ifølge Fride.

– Det var en tid der folk ikke ville at man skulle slutte med sjekkhefte heller. Vi har flere kasseløsninger så vi har noe for alle, og vi tilpasser oss det kundene ønsker. Og folk mister ikke jobben på grunn av selvbetjening, vi har faktisk flere årsverk nå enn vi hadde før, sier han med et smil.

Det er 60-70 ansatte hos Obs, og mange av dem har vært med Frode siden åpningen i 2011. Nå jobber de med forberedelsene til Black Week, og jobber for at du som kunde skal få den beste julehandelopplevelsen på Olrud. Stadig flere konkurrenter, både i nærområdet og på nett gjør at Frode og resten av gjengen alltid må tenke framoverlent.

– Flere konkurrenter gjør at vi skjerper oss og har enda større fokus på detaljer. Og for at kundene skal trives må de ansatte trives, og det er det ingen tvil om at de gjør her, sier han.


Det er både betjente og selvbetjente kasser, i tillegg til Shop Express på OBS.

Det er både betjente og selvbetjente kasser, i tillegg til Shop Express på OBS.

– Vær forberedt

Når Obs Olrud åpner dørene klokken 08.00 mandag 25. november, vil varehuset være fylt opp med godbiter til knallpriser. Men synes du det kan være stressende og uoversiktlig, har Frode noen gode tips på lur.

Frode og Betina skal nå, sammen med resten av medarbeiderne, gjøre varehuset klart til kundestrømmen i uke 48.

– Først og fremst er det å utnytte seg av de gode tilbudene når det fortsatt er en stund til jul. Da unngår man stress og at ting er utsolgt når man skal handle, og blir man tidligere ferdig med gavene kan man slappe av mer fram mot jul, sier han.

Kundeavisen som kommer ut søndagen før er også et godt hjelpemiddel for planlegging.

– Vær forberedt. Bruk litt tid på søndag til å se på tilbudene og planlegge hva du ønsker å kjøpe. Da har du et fortrinn.

For de som synes det blir for mye mas å dra ut til butikken i de mest hektiske periodene, er det også mulighet for å utnytte seg av tilbudene i ro og fred. Obs har nemlig startet med netthandel, og du kan klikke hjem alle de gode tilbudene rett fra sofaen. Velger du hent i butikk, slipper du også fraktkostnaden.

– Netthandel blir jo stadig større, så de som ønsker å bruke det har også mulighet hos oss, sier Frode.

At Black Week som konsept har kommet for å bli er ikke varehussjefen i tvil om. Stadig økende konkurranse og kunder som ønsker å gode tilbud er noe som ikke kommer til å forsvinne. Derfor blir også Black Week på OBS både større og bedre for hvert år som går. Nå ønsker Frode og resten av de ansatte velkommen til årets beste julehandel.

– Her finner du alt under ett tak. Vi er en butikk for alle i alle aldre, og kommer til å ha tilbud som passer for alle. Jeg garanterer at det blir bra! Også har du jo parkeringsplassen vår som er så stor og romslig. Her kan du komme og handle med lastebil om du vil, sier Frode og ler.

Del artikkelen på Facebook