Annonsørinnhold fra Oslo kommune

Hva er dette?

 ALTERNATIV TIL BUSS OG TOG: Tohjulingen også kjent som sykkel.
 ALTERNATIV TIL BUSS OG TOG: Tohjulingen også kjent som sykkel.

Gratis sykkelsjekk: Finn ditt nærmeste sykkelverksted!

Oslo kommune ønsker at flest mulig velger sykkel som framkomstmiddel. Nå vil kommunen fikse sykkelen din – helt lokalt, helt gratis.

Annonsørinnhold fra

De siste månedene har Oslo, så vel som hele Norge, deltatt i den store dugnaden for å begrense smitte som følge av covid19-utbruddet som i et halvt års tid har herjet i verden. Et av tiltakene som gjøres i den forbindelse er begrensningen på kollektive reiser, og hvor mange som kan benytte seg av tilbudet.

Det gjør at Oslo kommune oppfordrer innbyggerne til å finne frem sykkelen. For å hjelpe deg på veien, har de nå sørget for gratis sykkelverksteder rundt hele byen. Verkstedene vil være åpne tre datoer i løpet av sommeren, noen timer på ettermiddagen.

HÅPER AT FOLK TAR SYKKELEN FATT: Byråd for miljø og samferdsel, Arild Hermstad.

Dette får du hjelp med

  • Skifte av medbrakte dekk
  • Olje kjede
  • Pumpe opp dekk
  • Stramme/justere bremser
  • Justere gir
  • Bytte av punkterte innerslanger og bremseklosser
  • «Helsesjekk» av sykkelen 
Åpningstider

25. juni kl. 16 - 20 
2. juli kl. 16 - 20
20. august kl. 16 - 20 

Mange legger ferien til Oslo

For å unngå smitte mener byråd Arild Hermstad at det er viktig at så mange som mulig sykler, går, har hjemmekontor eller reiser kollektivt utenom rush akkurat nå. Et av tiltakene er gratis sykkelreparasjoner der folk bor.

– Jeg er utrolig glad for at vi etter bare noen uker har på fått plass et lavterskel sykkelreparasjonstilbud som kan få flere til å velge sykkelen. Jeg håper mange finner frem sin gamle sykkel fra garasjen og benytter anledningen til å få lappet dekk, eller justert bremsene slik at den kan tas i bruk. Jeg tror at mange kommer til å legge ferien sin til Oslo, og det er utrolig flott å oppleve byen på sykkelen, sier Hermstad.

God plass i sykkelfeltet

Allerede torsdag 25. juni åpnet verkstedene for første gang. Verkstedene vil drives av profesjonelle sykkelreparatører, og vil følge de gjeldende smittevernreglene. For å sikre god flyt og forhindre store køer, ønsker man at sykler som krever mer omfattende reparasjoner gjør egne avtaler hos lokale sykkelverksteder. 

OPPFORDRER TIL SYKKEL: Heidi Tomten, Bymiljøetaten. 

 – Dette er ment som et lavterskeltilbud for de med enklere reparasjonsbehov på sykkelen. Trenger du å olje kjedet, pumpe dekket eller stramme opp bremsene, anbefaler vi at du tar turen, sier Heidi Tomten, avdelingsdirektør i Bymiljøetaten. 

Og med et sterkt forbedret sykkelnett er kapasiteten på veiene mer enn stor nok. 

 – Det er fremdeles god plass i sykkelfeltene. Jobben som er gjort de siste årene legger til rette for at langt flere kan ta både sykkelen og beina fatt – og mer skal det bli, fortsetter hun.

SIKKERHET FØRST: Bremsene strammes til på sykkelstyret. 

Plassert i de ytre bydelene

Verkstedene ligger på utvalgte steder og strekker seg helt fra Vestre Aker til Søndre Nordstrand. De ni verkstedene er i all hovedsak plassert i de ytre bydelene. Det er det flere grunner til.

– Først og fremst dreier det seg om at folk i disse bydelene i større grad er avhengig av kollektivtransport enn de som bor i sentrum, og at det derfor er ekstra viktig å gi disse innbyggerne muligheten til å oppgradere sykkelen. I tillegg ligger jo de «vanlige» sykkelverkstedene i byen nærmere sentrum, så det er en fin anledning for de som ikke har umiddelbar tilgang på slike verksteder ellers, sier Tomten.

 HER LIGGER DE: Gratis sykkelverksted på utvalgte plasser. 

Videre avslutter avdelingsdirektøren med en aldri så liten oppfordring til turisme i egen by.

– Denne sommeren blir spesiell på flere måter. Benytt anledningen til å få sett deler av byen du kanskje ikke har sett før. Opplev Oslo ett tråkk av gangen, sier hun.

SYKKEL I BY: Det er enklere å holde avstand på sykkel. 

Del artikkelen på Facebook