Annonsørinnhold fra

Hva er dette?

 
 

- Folk våger mer, og gjør tøffere valg

Hva med papegøyer på veggen? Eller fargerike, store blomster? Byggmakker Gunvald Johansen i Bodø har alt du måtte ha lyst på av tapet, maling og matchende gulv.

Annonsørinnhold fra Byggmakker Gunvald Johansen

Interiørtrenden i høst er at folk våger mer, og tar tøffere valg spesielt når det gjelder tapet.

Byggmakker Gunvald Johansen i Bodø har et utvalg uten like. Selgerne Vegard Moen og Jonas Bringslimark trekker spesielt fram de nye tapetene fra Borge.

- Borge har flere spenstige tapet med papegøyer, palmer, blad, og natur generelt. Utvalget er stort og flere drister seg nå til å tapetsere med store motiver, som f.eks. papegøyetapeten vi har valgt til utstillingen ved inngangen.


Fargerik tapet og maling brukes ofte til å lage en kontrastvegg, slik som her i Byggmakkers utstilling.

Vil ha matt og mattere maling

Kundene er nå også mer vågale med kulørte farger. Fra fargekartet som kom i 2017, så er Lady 5030 St. Pauls Blue og 5180 Oslo, blitt veldig godt mottatt og 2 av våre bestselgere. Begge er fra Lady Pure Color, en maling Jotun har relansert slik at den nå er enda mattere og mer eksklusiv enn noen gang.

- Vi har fått et nytt fargekart for maling fra Jotun. Nå dreier det mer over på naturfarger, og malingen er enda mattere. Matt maling gir en mye bedre fargegjengivelse og er uten tvil den malingen vi selger mest av, sier Moen.

Flere av fargene i det nye fargekartet kan også blandes med den økende populære kalkmalingen fra Lady Minerals. Det er i høst også en nylansering av maleprodusent Beckers to serier Mood Velvet og Mood Professional.

- Dette er supermatt veggmaling, og slitesterk maling for tre og panel, sier Bringslimark.

Matchende gulv

Gulvene skal også matche.

- Kundene er ofte opptatt av at gulvet skal matche veggfargene. Den mest populære er grå enstavs parkett, forteller Bringslimark.

Samtidig kommer laminat sterkere og sterkere.

- Folk var tidligere skeptisk til laminat. Det var kaldt og hardt, samt at kvalitetene var vesentlig dårligere enn parkett. Takket være en tykkere kjerne og et isolerende lag, er laminat nå både varmere og mer behagelig. Trendene nå er at vi selger mer laminat i langplank. Dette er lengre og bredere bord som gir deg en følelse av å være parkett, forteller Bringslimark.

Kundene liker spesielt godt laminaten Champs Elysées fra Berry Allocs kolleksjon Grand Avenue, og Kährs Eik Springfield 1-stav.

Videre kan Vegard og Jonas fortelle at høstens store happening er på tur. Damenes Aften arrangeres nå for 12 gang og det inviteres 300 damer til en inspirerende kveld. Årets store trekkplaster er fargeguru Lisbeth Larsen fra Jotun som presenterer årets fargekart. Sett av datoen 8. oktober – påmelding via byggmakker.no

For mer inspirasjon, besøk Jotunbloggen

Byggmakker Gunvald Johansen

Del artikkelen på Facebook