Annonsørinnhold fra Selvaag Bolig

Hva er dette?

Bente og Hein setter stor pris på sin usjenerte balkong i toppleiligheten i Lørenskog Stasjonsby.
Bente og Hein setter stor pris på sin usjenerte balkong i toppleiligheten i Lørenskog Stasjonsby.

Flyttet fra Oslo vest til Lørenskog: – Vi stortrives

Med skogen og toget rett utenfor døra, har Lørenskog Stasjonsby perfekt beliggenhet for alle. Nå bygges det enda flere attraktive leiligheter.

Annonsørinnhold fra

Bente Irene Nystad og Hein Th. Ferre har vært bosatt i Oslo så å si hele livet. Ingen av dem hadde særlig kjennskap til nabokommunen Lørenskog, men likevel endte de opp i en helt ny toppleilighet der. Men beliggenheten, den var ikke helt tilfeldig.

Lørenskog Stasjonsby

Landlig og tilbaketrukket, men likevel sentralt beliggende mellom Oslo og Lillestrøm, ligger Lørenskog Stasjonsby.

Lørenskog Stasjonsby består av flere delfelt og vil ved ferdigstillelse bestå av over 1000 nye boliger.

https://www.selvaagbolig.no/lsb

– Vi bodde i Holmenkollen, men leiligheten der begynte å bli gammel og trengte oppussing. Så da fulgte vi med på annonser, og kom over dette prosjektet fra Selvaag Bolig her i Lørenskog, sier Bente.

Lørenskog Stasjonsby er det nye boligfeltet beliggende helt på oslogrensa på tomta til historiske Skårødegården. De første leilighetene stod ferdig i 2015, og det var prosjektet Oppløpet som fanget oppmerksomheten til Bente og Hein. Fire leilighetsbygg med et atrium i midten, kun et steinkast fra Lørenskog stasjon passet dem perfekt.

– Vi kom tidlig inn i prosjektet, og fikk den leiligheten vi ønsket oss. Her har vi balkong som en forlengelse av stua, helt uten innsyn. Det er garasje med heis rett opp, og i tillegg er det veldig deilig å ha nærbutikken i kjelleren, forteller de.

Halvert reisetid

Selv med bilen plassert praktisk i kjelleren, går det mest i kollektivtransport for Bente og Hein. Hun jobber i Sandvika, og han i Oslo sentrum. Begge velger toget når de skal på jobb, og med avgang hvert 15. minutt og en kort spasertur på fem minutter til Lørenskog stasjon, har det blitt et naturlig valg.

– Toget er veldig behagelig, og der kan jeg slappe av, strikke eller lese, sier Bente.

Lørenskog stasjon ligger plassert innenfor oslogrensa, og dermed betaler man kun for sone 1 når man pendler inn til Oslo. Med toget er reisetiden til Oslo S på under 20 minutter, og det tar 10 minutter til Lillestrøm. Derfra kommer man seg også videre til Oslo Lufthavn. Det gjør plasseringen til Lørenskog Stasjonsby svært attraktiv for dem som ønsker å bo utenfor byens mas, men jobber i sentrum.

Den unike innendørs skihallen SNØ blir et attraktivt tilbud ved Lørenskog Stasjonsby når den åpner januar 2020.

– For oss som fortsatt jobber var det viktig med toget. Og jeg har faktisk halvert reisetiden min til jobben sammenlignet med da vi bodde på Holmenkollen, sier Hein.

Ski hele året

Da Bente og Hein så etter ny bolig hadde de flere ønsker. Det måtte være enkelt med offentlig kommunikasjon, men også nærhet til natur. Der har de virkelig fått valuta for pengene, med skogen bare få minutter unna.

– Vi bruker skogen mye og er glad i å gå tur. Det er mange fine rekreasjonsområder rundt her, og det er fint å både sykle og gå på ski, sier Hein.

Haneborgåsen rett bak Lørenskog Stasjonsby er et populært turområde, og mange benytter seg også av de tilrettelagte turstiene rundt Langvannet og områdene rundt. For skientusiastene er det også mange muligheter. Om vinteren kjøres det løyper innover Østmarka fra både Sørlihavna og Mariholtet, og i januar 2020 åpner Norges første innendørs skihall SNØ. Der blir det både alpint og langrenn hele året, og beliggenheten er perfekt plassert rett ved siden av Lørenskog Stasjonsby.

Store grøntområder gir en luftig følelse. I bakgrunnen bygges det nå enda flere leiligheter i attraktive Lørenskog Stasjonsby.

REMA 1000 i kjelleren på Oppløpet sameie gjør hverdagshandlingen enkel.

Luhr skole er en helt ny barneskole som ligger ved Lørenskog Stasjonsby.

Rolige og luftige områder mellom byggene.

Selvaag Bolig har lang tradisjon i å plassere ut kunstverk fra Selvaag Art Collection i områdene der folk bor.

Fine uteområder

Bente og Hein har funnet seg godt til rette i sin leilighet i sameiet Oppløpet i Lørenskog siden innflyttingen tidlig i 2016. De forteller at de er godt fornøyde med prosessen fra kjøp til innflytting.

Bente og Hein har kommet for å bli i Lørenskog Stasjonsby.

– Da vi kjøpte leiligheten ønsket vi en annen romfordeling enn den originale, og vi måtte tegne og bygge om. Selvaag Bolig var behjelpelige på dette, og alt gikk veldig greit for seg. Alle datoer ble også fulgt. Vi har fått god oppfølging av Selvaag Bolig her, sier de.

Lørenskog Stasjonsby er en god miks av leilighetsbygg i ulike utførelser og rekkehus. Det er gjort plass til mange grønne lunger, og det er god plass rundt alle bygg.

– Det er et stille og rolig område, med hyggelig miljø og godt naboskap. Uteområdene er også fine og tas godt vare på, forteller Bente og Hein.

Paret har kommet for å bli i Lørenskog Stasjonsby, og angrer ikke på at de flyttet «på landet» og ut av Oslo.

– Vi fikk noen kommentarer av venner og kollegaer, og barna mine syntes det var litt rart at jeg skulle flytte til Lørenskog, sier Hein, og fortsetter:

– Men når folk kommer på besøk så ser de at det er ganske sentralt likevel. Vi bor jo i Stor-Oslo, og vi har ingen planer om å flytte herfra. Vi stortrives!   

Flytter internt

Selv om Lørenskog Stasjonsby allerede har blitt et godt etablert boligfelt, er det flere prosjekter på gang. Blant annet Silkeføret, et felt som bygges helt i skogkanten med en unik nærhet til naturen. 


Silkeføret får en flott beliggenhet på toppen av Lørenskog Stasjonsby.

Silkeføret får en flott beliggenhet på toppen av Lørenskog Stasjonsby.

– Silkeføret får et veldig gjennomarbeidet utomhusområde, der det blir et stort torg de fleste leilighetene vender ut mot. Så her blir det ekstra flott med vann, sittegrupper og beplantning, sier salgssjef i Selvaag Bolig, Stian Møller-Karlsen. 

Stian Møller-Karlsen er salgssjef i Selvaag Bolig.

Han forteller at Lørenskog Stasjonsby har vært et svært populært prosjekt helt fra starten av. Folk trives så godt at de også kjøper nytt innad i boligfeltet. 

– Nå opplever vi at folk kjøper seg opp internt i stasjonsbyen. De selger mindre leiligheter, og kjøper større, sier han. 

Stian forteller at det nå er flere fra Oslo som kommer til Lørenskog. 

– Da vi startet opp her var det stort sett lokale fra Lørenskog som flyttet hit. Men det har endret seg med årene, og flere og flere interesserte forteller at de vil flytte hit selv om de fortatt jobber i byen. Det er praktisk beliggenhet med toget rett ved, sier han. 

At det kun er Selvaag Bolig som står bak utbyggingen, tror salgssjefen appellerer til nye kjøpere.

- Det at det er én utvikler som lager et helt nytt område gir prosjektet en veldig fin helhet.

Silkeføret

Helt øverst på Lørenskog Stasjonsby, der skogen møter bebyggelsen, finner du Silkeføret.

Silkeføret vil bestå av fem hus med tilsammen ca 120 leiligheter. Det vil være en god miks av leilighetsstørrelser, fra 2-roms på 36 kvm til 4-roms på 92 kvm.

Les mer om Silkeføret her

Del artikkelen på Facebook