Annonsørinnhold fra Dreams

Hva er dette?

SMARTE TIPS: Stina Söderqvist har doktorgrad i kognitiv nevrovitenskap og vært med å utvikler Dreams nye funksjon - Dreams Gjeldfri. Funksjonen bruker forskning for å hjelpe deg med å bli kvitt forbrukslån og kredittkortgjeld raskt.
SMARTE TIPS: Stina Söderqvist har doktorgrad i kognitiv nevrovitenskap og vært med å utvikler Dreams nye funksjon - Dreams Gjeldfri. Funksjonen bruker forskning for å hjelpe deg med å bli kvitt forbrukslån og kredittkortgjeld raskt. Foto: Dreams

Dreams: Appen som bruker hjerneforskning for å gjøre deg gjeldfri

Spareappen Dreams Gjeldfri benytter seg av utradisjonelle metoder for å hjelpe deg få økonomisk kontroll.

Annonsørinnhold fra

HELT UNIK: Dreams Gjeldfri er en unik funksjonen og er designet slik at du motiveres til å kvitte deg med gjeld hurtig.

Vi lever i en usikker tid, der koronaviruset og ringvirkningene av det kommer til å forandre samfunnet slik vi kjenner det i tiden fremover. Da er det viktigere enn noen gang å ha god kontroll og oversikt over egen gjeld og økonomi.

For mange kan det være en kjedelig oppgave å skaffe seg oversikt over økonomien. Et smart og enkelt verktøy som kan hjelpe deg i gang er spareappen Dreams. Selskapet Dreams har nemlig gått utradisjonelle veier og har hatt stor suksess med å kombinere forskning og teknologi for å hjelpe brukere med å spare penger. Nå har Dreams tatt et nytt steg og lansert Dreams Gjeldfri i samarbeid med Storebrand Bank - et verktøy som lener seg på forskning for å hjelpe brukere å kvitte seg med forbrukslån og kredittkortgjeld.

– For å kunne forstå hvorfor vi tar visse økonomiske valg, må vi forstå hvordan hjernen fungerer og hvordan våre valg påvirkes av følelser og motivasjon. På denne måten kan vi lettere hjelpe brukere ta økonomisk positive valg i hverdagen, forteller Stina Söderqvist.

 *Du må være mellom 23 og 70 år og ha en årlig bruttoinntekt på minst 250,000 kr for å refinansiere hos Storebrand Bank. Priseksempel: 195 000 kr over 5 år, effektiv rente 11,05 %. Kostnad 56 640 kr, totalt å tilbakebetale 251 640 kr.

Söderqvist har doktorgrad i kognitiv nevrovitenskap og jobber som forsker i Dreams. Hun har vært med å utvikle den nye funksjonen Dreams Gjeldfri. Med kunnskap om hjernens funksjoner har målet vært å skape noe som motiverer til å nedbetale forbrukslån og kredittkortgjeld raskt.

– Problemet med gjeld er at man ofte har brukt pengene til å kjøpe seg noe man ville ha, så når man skal betale tilbake er det ingen belønning for hjernen igjen. Mange føler de bare «gir» penger til banken eller kredittkort-selskapet uten å få noe tilbake. Det stemmer jo ikke, men det er slik hjernen fungerer, forklarer Söderqvist.

– Derfor gjør Dreams Gjeldfri nedbetaling motiverende og morsom ved hjelp av en rekke forskjellige funksjoner i appen som trigger hjernen på en positiv måte. Vi viser enkelt hvordan små grep kan bidra til å redusere gjeld og vi hjelper brukere å gjenvinne selvtilliten når det kommer til økonomiske spørsmål, legger forskeren til.

*Du må være mellom 23 og 70 år og ha en årlig bruttoinntekt på minst 250,000 kr for å refinansiere hos Storebrand Bank. Priseksempel: 195 000 kr over 5 år, effektiv rente 11,05 %. Kostnad 56 640 kr, totalt å tilbakebetale 251 640 kr.

Stor gjeld

At nordmenn kan trenge hjelp, er det ingen tvil om. Tall fra Gjeldsregisteret i juni 2019 viser at nordmenn har rundt 117 milliarder kroner i såkalt usikret gjeld. Slik gjeld kommer ofte med høy rente.

VIL HJELPE: Øystein W. Høie er landssjef for Dreams i Norge. Han forteller Dreams er et godt verktøy for å hjelpe folk med både sparing og kvitte seg med uønsket gjeld.

Landssjef i Dreams, Øystein W. Høie, forteller de ønsker å hjelpe for å snu den negative trenden.

– Alle banker er ivrige på å låne deg mer penger. Men det er få som har fokus på å hjelpe folk å bli kvitt lånene igjen. Det tomrommet skal vi fylle, sier han.

Et viktig grep for å få god oversikt og kunne nedbetale gjeld raskt, er å samle gjelden på én plass. Derfor har Dreams inngått et samarbeid med Storebrand som gir brukere muligheten til å refinansiere og samle gjelden sin på ett sted til en konkurransedyktig rente*. På denne måten forholder du deg også kun til en regning.

Dette er Dreams

  • En app som hjelper deg med sparing og nedbetaling av gjeld.
  • Appen har blitt lastet ned av 275.000 nordmenn.
  • Brukerne som sparer med Dreams klarer i snitt å sette av 1250,- ekstra i måneden.
  • Appen er designet for å gi økt oversikt og følelse av kontroll over egen økonomi.
  • Når du har blitt gjeldfri hjelper Dreams deg med å spare til drømmene dine – slik at du ikke havner i gjeld igjen.
  • Les mer om Dreams gjeldfri, og søk om refinansiering av forbrukslån her.

Du må være mellom 23 og 70 år og ha en årlig bruttoinntekt på minst 250.000 kr for å refinansiere hos Storebrand Bank. Priseksempel: 195 000 kr over 5 år, effektiv rente 11,05 %, etableringsgebyr 490 kr og månedlig gebyr 50 kr. Kostnad 56 640 kr, totalt å tilbakebetale 251 640 kr.

– Har du for eksempel et kredittkort-lån på 100.000 kroner, kan du tape over 20.000 kroner med hvert ekstra år du bruker på å nedbetale. Penger du heller kunne brukt på ferie, oppussing eller sparing, sier sier Dreams-landssjefen.

Høie forteller at mange misforstår og tror Dreams dytter nye forbrukslån på kunder. Det er ikke tilfellet.

- Vi er ikke en bank som gir ut nye lån. Du kan kun refinansiere, så gjelden din vil aldri øke når du benytter deg av Dreams Gjeldfri.

– Vi har heller ikke lov til å refinansiere gjeld uten at vi kan tilby bedre vilkår. Så får du et tilbud av oss, vil det alltid være til en lavere totalkostnad enn det du hadde før. 

Les mer om Dreams Gjeldfri her.

Smarte tips

Til tross for økt omtale i media de siste årene rundt hvilke følger høyt forbrukslån og kredittkortgjeld kan medføre, er temaet fortsatt betent for mange. At det er et behov for gode tips og hjelpemidler for å bli gjeldfri raskt, vitner over 250.000 nedlastninger av Dreams om.

– Vi ser at kunder som bruker Dreams Gjeldfri får til en raskere nedbetaling enn hva de hadde gjort ellers. Det er jo fantastisk. Vi får utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger, forteller forskeren.

GOD HJELP: Over 250.000 nordmenn har lastet ned Dreams. En rekke brukere benytter også funksjonen Dreams Gjeldfri i appen - med stor suksess: – Vi ser at kunder som bruker Dreams Gjeldfri får til en raskere nedbetaling enn hva de hadde gjort ellers, forteller Stina Söderqvist.

Söderqvist tror mye av suksessen ikke bare skyldes det faktum at folk får nedbetalt gjelden sin hurtig, men at mange også får tilbake den økonomiske selvtilliten som er så viktig.

– Responsen er superbra. Majoriteten av Dreams’ brukere sier at de får en mer positiv holdning til egen økonomi og kontroll. Forskningen viser at har man kontroll og oversikt over eget forbruk, bidrar dette til økt selvfølelse. Er selvtilliten på plass, tar man bedre økonomiske valg i fremtiden, avslutter hun.

*Du må være mellom 23 og 70 år og ha en årlig bruttoinntekt på minst 250,000 kr for å refinansiere hos Storebrand Bank. Priseksempel: 195 000 kr over 5 år, effektiv rente 11,05 %. Kostnad 56 640 kr, totalt å tilbakebetale 251 640 kr.

Del artikkelen på Facebook