Annonsørinnhold fra Bohus

Hva er dette?

Derfor er sengevalget viktigere enn du kanskje tror

Hvilken seng du velger kan ha stor betydning for kroppen din. Her er noen tips til hvordan du får sove godt om natten.

Annonsørinnhold fra

Vi tilbringer omtrent en tredjedel av livet i senga. Derfor kan feil seng også få store konsekvenser for kroppen vår.

-  Det finnes både myke og harde madrasser, og det er sovestillingen din som er avgjørende for hvilke seng akkurat du bør velge, forteller Ole Myhre som er fysioterapeut hos Jensen.

Mage,  rygg, siden eller stjerne er de vanligste sovestillingene. Og én av disse stillingene kan gi mer smerter enn de andre.

- Det å ligge på magen kan generere smerter i nakke, skuldre og korsrygg. Å ligge på ryggen er det gunstigste du kan gjøre, fordi du får en maksimal avslapping i hele kroppen, sier fysioterapeuten som også kan avsløre at 80 prosent av oss faktisk sover på siden.

Se mer om sengevalg i videoen øverst i artikkelen.

NY: Trude Hensvold tok over som daglig leder på Bohus Hamar fra september i år.

- Ekstremt viktig med kompetanse

Tre gode madrasstips

Dette bør du tenke på når det gjelder sengemadrassen(e) din:

1. Snu hovedmadrassen i senga tre til fire ganger i året, og overmadrassen hver gang du skifter på senga. På denne måten vedlikeholder du madrassene best mulig.

2. Vurder å kjøpe madrassbeskytter til overmadrassen. Denne ka enkelt tas av og vaskes på 60 grader.

3. Skift overmadrass hvert femte år.

Daglig leder på Bohus Hamar,  Trude Hensvold er veldig opptatt av at butikken har jobbet i mange år med å opparbeide seg fagkompetanse for å gi kundene den beste servicen de kan få.

- Kundene skal oppfatte oss som en bedrift med god service, og spesielt på senger. Der er det ekstremt viktig at man har god kompetanse, sier Hensvold som har ansatte som har jobbet i butikken i mange år.

- Den faglige dyktigheten er jo noe man opparbeider seg over tid. Her er vi så heldige å ha ansatte som har jobbet her i mange år. 

TROFASTE ANSATTE: Amund Bye Svendson har jobbet på Bohus Hamar i ni år. Her med Trude Hensvold.

- Dette er hjertet mitt

Sjøl ble tok Hensvold over som daglig leder for Hamar-butikken fra 1. september, etter å ha jobbet der i 20 år.

- Jeg var med å bygge opp butikken da den startet i 2000. Da var jeg selger og dekoratør, før jeg etterhvert ble møbelansvarlig. Jeg kan bedriften godt, sier 47-åringen med glimt i øye.

Hun er glad for at hun har trofaste og flinke folk rundt seg.

-  Det er utfordrende og inspirerende med ny oppgave som daglig leder. Teamet på Bohus Hamar og konseptet Bohus er veldig bra, så dette var en fristende mulighet.

- Hva er unikt med Bohus Hamar?

- Bohus Hamar er unikt med en flott butikk, flinke og serviceinnstilte medarbeidere og flott vareutvalg. Det er rett og slett hjertet mitt, avslutter Hensvold. 

Del artikkelen på Facebook