Annonsørinnhold fra Teppemannen

Hva er dette?

SPESIALISERTE: Dag Brennmoen (t.v.) og Peter Gverovic (t.h.) har spesialisert seg på tepper i alle former. Hver dag tilpasser de tepper for kunder på mål, og skreddersyr ekstra store salongtepper, samt tepper til båt, bobil og camping. Nemo (4) og Donna (4) er faste butikkmedarbeidere som kundene elsker. 
SPESIALISERTE: Dag Brennmoen (t.v.) og Peter Gverovic (t.h.) har spesialisert seg på tepper i alle former. Hver dag tilpasser de tepper for kunder på mål, og skreddersyr ekstra store salongtepper, samt tepper til båt, bobil og camping. Nemo (4) og Donna (4) er faste butikkmedarbeidere som kundene elsker.  Foto: Hege Mølnvik

Dag og Peter pendler fra Oslo hver dag for å drive butikk for østfoldingene

Leieprisene i Oslo tok nesten knekken på gründerdrømmen for Dag og Peter. Men det var før det plutselig dukket opp en mulighet i Fredrikstad de ikke kunne la gå fra seg.

Annonsørinnhold fra

– Prosjektet vårt var i et stort vakuum. Vi ville virkelig, men leieprisene i Oslo er høye. Dermed torde vi ikke ta sjansen der. Men plutselig dukket muligheten opp i et lokale i Fredrikstad. Og de neste 48 timene gikk det slag i slag, forteller Dag Brennmoen ivrig.

Dag og Peter Gverovic har kjent hverandre i seks år, og har jobbet sammen tidligere. Nå tok de sjansen på å åpne sin helt egen teppebutikk i Dikeveien, en times kjøring hjemmefra. Østfoldinger kjente de fint lite til fra før. 

– Vi brukte litt tid på å gjøre oss kjent her i byen, men vi har blitt skikkelig glad i østfoldinger. Og vi har skjønt at vi må si Østfold, ikke Viken, ler de to. 

På julaften i 2018 overtok de nøklene til lokalene. Noen få uker, og mange lange arbeidsdager senere, stod butikken klar til åpning.

Uhøytidelig: – Vi krangler egentlig litt for lite, når man tenker på hvor mange timer vi er sammen hver dag, sier Peter (t.v). 

Kutter, syr og tilpasser alt på gamlemåten

I butikken, som er et tidligere matbutikk-lokale vegg i vegg med Rocka Møbler, står om lag 60-70 enorme ruller med tepper. I alle farger og variasjoner. Tepper for innendørs bruk, for utendørs bruk, til båten, bobilen eller campingvogna. Eller til kunstgressbanen. Den som spør skal finne. 

– Vi har stor tro på å gjøre ting på den gamle måten. God gammeldags kundeservice. Rendyrkede spesialbutikker som fører kvalitet. Det er DET som er fremtiden. En nettbutikk er helt uaktuelt for oss, proklamerer Dag.

– Vi er spesialister på tepper, rett og slett. Vi driver ikke med noe annet! 

Teppene har utviklet seg - nå tåler de mer

Teppebransjen fikk seg en knekk for noen tiår siden, da "alle" rev vekk teppene i husene sine og erstattet det med kald parkett eller laminat. Nå er teppene på vei inn igjen i norske hjem - og det i full fart ifølge radarparet i Dikeveien.

– Tepper er noe alle vil ha, men få kan noe om. For eksempel er vegg-til-vegg-teppe på soverommet veldig populært igjen, og dette er bestselgeren vår, sier Dag og klapper på en rull med et mykt, kritthvitt teppe.

– Flekker nei? Det er ikke noe problem lenger, helt sant. Materialene man bruker nå er kommet så langt, at en dråpe zalo og en mikrofiberklut kan fikse 99 av 100 flekker. Søler man rødvin her, er det faktisk ikke et problem, sier han ivrig og legger spøkefullt til:

– Ull er fantastisk, og sauen er et ålreit dyr. Men sauen utvikler seg jo ikke. Det gjør disse teppefibrene.

Forberedt på lange dager i sommer

Nå som hele Norge forbereder seg på en hjemmesommer eller Norgesferie, forbereder også Dag og Peter seg på et rush i butikken. Østfoldingene har nemlig fått med seg at de tilpasser tepper til både båt, bobil og campingvogn.

På bakrommet tilbringer Peter mye tid på å skjære, kutte, skreddersy og tilpasse tepper til kundene.

– Jeg er allerede på min tjuende båt i år, sier han mens han håndterer et gulnet og flekkete teppe.

PÅ TIDE  Å SKIFTE TEPPE: – Dette teppet har vært med båten en tur ned på havets bunn, så det er ikke så lekkert lenger, forklarer Peter mens han skjærer til et nytt teppe for kunden.

Peter er ofte ute hos kunden og tar målene til teppene selv, for å sikre at teppet passer helt perfekt i alle kriker og kroker. Og da er han i sitt rette element:

– Jeg er omtrent født på en båt. Jeg vokste opp i Dubrovnik i Kroatia, og kom til Sverige i 1991. I nesten hele mitt liv har jeg vært seilmaker, så det var ikke vanskelig å bestemme hvem av oss som skulle være skredderen i butikken, smiler han. 

Teppene de bruker i båter er spesiallaget for formålet, og finnes i mange ulike farger.

ELSKER KOS: Nemo og Donna er fast inventar i Teppemannen-butikken. De elsker oppmerksomhet fra både Dag og Peter, men også mange kunder spanderer noen klapp på de søte små biskene.

– Det som er viktig for disse teppene er at de må ha gode, forsterkede baksider. De må kunne puste, tåle vann og fukt og de må ikke rakne i kantene. 

I ukene og månedene fremover er både Dag og Peter, og følgesvennene Nemo og Donna, forberedte på lange dager i butikken for å håndtere alle forespørsler og bestillinger fra kundene. 

– Men det er absolutt ikke for sent å bestille, forsikrer de. 

Del artikkelen på Facebook