Annonsørinnhold fra Norsk Rikstoto

Hva er dette?
 
 

Birgitte er helt tydelig på at hun har verdens beste jobb: -Jeg gleder meg hver eneste dag!

Da Birgitte Myhre var tre år gammel slepte hun med seg alt fra fugleunger til katter inn i hjemmet. Nå har hun drømmejobben som veterinær på Rikstotoklinikken Bjerke Dyrehospital.

Annonsørinnhold fra

Bjerke Dyrehospital er en av landets største og ledende hestehospitaler og tilbyr alle typer veterinærundersøkelser og kirurgi. Her har Birgitte jobbet i over 19 år og gleder seg fortsatt hver dag til å møte både gode kollegaer og nye utfordringer.

- Noe av det som er helt spesielt med å jobbe på en klinikk er det sosiale, vi har helt fantastiske kollegaer og en veldig morsom arbeidsdag. Men det er også den faglige biten med å jobbe på en klinikk, at det er faglig stimulerende å jobbe i et større miljø og man kan alltid få hjelp og støtte om det er nødvendig, forteller veterinæren som innrømmer at hun av og til føler seg litt som en detektiv når hun prøver å finne ut hva som plager pasienten.

Se video fra Rikstotoklinikken Bjerke Dyrehospital her og se hvordan en vanlig arbeidsdag for veterinærene er.

Med spisskompetanse og døgnåpent

 

Bjerke Dyrehospital var den første 
privatdrevne hesteklinikken i Norge
og var inntil 2007 eiet av
Det Norske Travselskap. Fra og
med 1. november 2007 tok Stiftelsen
Norsk Rikstoto over eierskapet og
Bjerke Dyrehospital ble den
første Rikstotoklinikken.

Hospitalet har oppstalling til 25 hester og egne bokser for hopper med føll. Under oppholdet overvåkes pasientene av en egen dedikert veterinær hele døgnet. I tillegg har klinikken ambulatorisk virksomhet i Oslo og omegn.

-Det er alltid veldig fint når vi opplever at vi gjør en forskjell, og eierne er alltid takknemlige for at vi bruker god tid på hesten og at vi har såpass mye kompetanse. Det er også helt essensielt at vi har døgnåpent slik at hesteeiere eller andre veterinærer i landet kan raskt få hjelp når som helst, sier Birgitte.

På klinikken har de derfor avansert diagnostisk utstyr og dyktige veterinærer med spisskompetanse som er klare 24 timer i døgnet for å hjelpe hester og hesteeiere i Norge.

-Det beste med å jobbe som veterinær, i hvert fall vi som jobber med dyr, er at vi har en utrolig variert hverdag, sier Birgitte Myhre mens hun jobber med Norges eneste stående MR. 
Foto: Espen Bakketun

Visste du at?

Rikstotoklinikken Bjerke Dyrehospital er heleid av stiftelsen Norsk Rikstoto. Som en del av Norsk Rikstoto sitt samfunnsoppdrag, på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet, skal Rikstotoklinikken Bjerke Dyrehospital styrke hestevelferden, og bygge kompetanse innen veterinærtjenester på hest i Norge. Siden Norsk Rikstoto er eier av klinikken er hesteeiere i Norge også indirekte eiere.

Rikstoto vil det beste for hesten og hestemiljøet

Daglig leder for dyrehospitalet, Tore Sannum, forteller at de har eierne Norsk Rikstoto mye å takke for at de får muligheten til å tilby både kompetansen og døgnåpent til hestemiljøet.

-Gjennom stiftelsen Norsk Rikstoto har vi en industriell eier. En eier som er opptatt av hest, som kan hest, og vil bidra til å gjøre det beste for hestenæringen i Norge, sier han og legger til at det er viktig for dyrehospitalet å bygge generelt kompetanse innen veterinærtjenester på hest i Norge.

Vi et kompetansesenter for alle landets hesteveterinærer som kan ringe oss hele døgnet, hele året, for å få råd og tips om hvordan de skal håndtere hestesykdommer, sier daglig leder Tore Sannum.
Foto: Espen Bakketun

Han fortsetter med å fortelle at Rikstotoklinikken Bjerke har topp moderne utstyr innenfor flere fagområder og de har også landets eneste stående MR for hest. MR er en undersøkelsesmetode som er til stor hjelp i det diagnostiske arbeidet med haltheter og brukes ofte av veterinærene på hospitalet.

-Jeg vil også trekke frem våre særdeles kompetente og dyktige medarbeidere på dyrehospitalet. Blant de har vi en internasjonal kirurg med diplomatutdannelse innen kirurgi på hest og flere av veterinærene har spesialisert seg innenfor sine fagområder. Vi har en enorm kompetanse og faglig trygghet for å gjøre det aller beste for hesten, avslutter han.

Del artikkelen på Facebook