Annonsørinnhold fra Coop Prix

Hva er dette?

HØY KVALITET: Laszlo Konkoly elsker frukt og grønt, og er glad for å kunne tilby kundene produkter av høy kvalitet. 
HØY KVALITET: Laszlo Konkoly elsker frukt og grønt, og er glad for å kunne tilby kundene produkter av høy kvalitet.  Foto: SPRAY

- Norske tomater er som dessert for meg

Smakfulle tomater og juicy epler. Coop Prix Bergemoen satser på norsk frukt og grønt hele året. Nyt fristelser i verdensklasse - rett fra gården.

Annonsørinnhold fra

- Jeg er utrolig glad i norske epler og spiser det hele tiden. De er så juicy og gode. Ellers er jo de norske Piccolo-tomatene veldig populære og ofte etterspurt av kundene våre. For meg er de tomatene som å spise dessert, ler Laszlo Konkoly.

Coop Prix Bergemoen

Bergmovn. 23
4886 Grimstad

Åpningstider
Man - fre: 07:00 - 22:00
Lør: 08:00 - 20:00
Søn: Stengt

Han er butikksjef for Coop Prix Bergemoen i Grimstad. Butikken arbeider hardt for å tilby et bredt utvalg av norsk frukt og grønt til sine kunder. Vi blir stadig mer bevisst på hvor maten vi putter i oss kommer fra. Den uavhengige stiftelsen Matmerk jobber for å fremme norskprodusert mat og står bak merkeordningen Nyt Norge, en merking som skal sørge for at forbrukere vet at det de handler er norskprodusert. I 2019 kom Matmerk med en rapport som viser at salg av lokale, norske produkter øker.

Den økte populariteten har også Coop Prix-butikkene bitt seg merke i.

- Kundene er superfornøyde. Jeg har aldri fått noen klager på at det er noe dårlig eller noe som er smakløst blant de norske produktene, forteller butikksjefen.

Butikken følger sesongen og arbeider hardt for å dekke etterspørselen. Ambisjonen om å være best på norsk frukt og grønt når det er tilgjengelig henger høyt hos Coop Prix.

- Kundene foretrekker helt klart de norske produktene og handler ofte etter sesong. Nå på våren kommer sesongen for blant annet reddik, rabarbra, vårløk og ruccola, som gjerne er veldig populære, legger han til.

- Kundene elsker også norske tomater og jordbær.

Felles for leverandørene er at de er nøye valgt ut av Coop. Produkter i verdensklasse er målet.

- Både vi og kundene ønsker så høy andel norske produkter i våre butikker som overhode mulig. Da er det gøy at produkter vi tilbyr er av så høy kvalitet, forteller kategorisjef for frukt og grønt i Coop, Christine Frostmann.

NABOLAGSBUTIKKEN: Coop Prix Bergemoen er den lokale, trygge nabolagsbutikken som kjenner kundene sine.

Fantastiske smaker

Uforutsigbart vær er norske produsenters beste og verste venn. Dette har ført til at mange bønder dyrker i moderne drivhus, uten at det går utover kvalitet. Agurk og tomater er to produkter som kundene elsker og som dyrkes frem hele året. Nypoteter, jordbær og crispisalat må også nevnes. Noen nytenkende bønder i Rogaland har til og med startet dyrking av moreller og plommer i drivhus.

- Noe av hemmeligheten til den høye kvaliteten er nettopp vårt varierte klima. Det gir en lang vekstsesong, noe som gjør at frukt og grønt-produkter som produseres her til lands får tid til å utvikle gode og rene smaker. Det ser vi kundene til Coop Prix setter pris på, forklarer Frostmann.

Fellesnevneren er at de alle har fantastisk smak, flotte farger og er rike på næringsstoffer.

HANDLER ETTER SESONG: - Kundene foretrekker helt klart de norske produktene og handler ofte etter sesong. Nå på våren kommer sesongen for blant annet reddik, rabarbra, vårløk og ruccola, forteller butikksjefen.

Fra jord til butikk

Norskprodusert betyr også kort reisevei fra jord til butikk. En tomat er tilgjengelig i din nærmeste Coop Prix-butikk få dager etter den ble høstet. 

- Vi skal være den lokale, trygge nabolagsbutikken som kjenner kundene våre. Vi kjører ofte lokale tilbud på frukt og grønt og strekker oss ekstra for å møte kundenes behov, sier Konkoly.

- Mitt inntrykk er at kundene ønsker å støtte norske bønder, legger butikksjefen til og smiler.

Det er elementer som dette som gjør Coop Prix til et enkelt valg i hverdagen: Det er fort gjort å stikke innom og finne det du trenger til dagens middag.

Del artikkelen på Facebook