Annonsørinnhold fra Vestfold og Telemark Høyre

Hva er dette?

- Jeg har svømt mye på dypt vann, men klart å kråle meg inn igjen

Gunn Marit Helgesen har et langt politisk liv og er takknemlig for alle mulighetene hun får. Fylkesordførerkandidaten for Vestfold og Telemark Høyre forteller at hun har svømt mye på dypt vann, men klart å kråle seg inn igjen.

Annonsørinnhold fra

- Jeg har ikke nødvendigvis hatt så store ambisjoner her i livet, men hver gang jeg har fått en utfordring har jeg sagt ja, forteller Gunn Marit Helgesen og ler. Jeg mener man må bruke evnene sine maksimalt og gå inn med en positiv innstilling til alt man gjør. 

Det begynner å bli noen år siden 60-åringen gikk inn i politikken, og det var ikke gitt at det var der hun skulle havne. Helgesen er nemlig utdannet kjemiingeniør og jobbet mange år med petrokjemi i Statoil Hydro. 

- Det var en utrolig spennende jobb, men etterhvert syns jeg ikke det var like gøy. Skolepolitikken interesserte meg mer og mer, og var en av grunnene til at jeg i 1995 valgte å be om permisjon fra jobben i Hydro for å bli fylkesvaraordfører i Telemark fylke. Den avgjørelsen har jeg ikke angret på et eneste sekund, sier Helgesen og smiler.

Vil samle folket og skape en felles kultur

Nå stiller Helgesen igjen som førstekandidat til fylkesordfører for Vestfold og Telemark Høyre, en rolle som ikke er helt ukjent. Hun satt nemlig som fylkesordfører i Telemark i perioden 2003-2011. Det blir derimot litt annerledes denne gang, da fylkessammenslåingen finner sted 1.januar 2020. 

- Jeg gleder meg til Vestfold og Telemark blir ett fylke og tror noe av det viktigste vi kan gjøre er å ha troen på at det vil gjøre oss bedre, sier Helgesen. 

- Vi må dra nytte av hverandres styrker og skape en felles kultur for positivitet og optimisme. Vestfold er kompakt og har en lang industrikultur. Telemark er stort og kjennetegnet av stor naturgeografisk og kulturell variasjon. Nå er vår oppgave å se helheten og få alle til å jobbe sammen på en god måte. Slik kan vi skape vekst og verdier sammen, forteller fylkesordførerkandidaten og fortsetter.

- Mer folk er lik mer ressurser. Vi har jo alle forutsetninger for å skape noe nytt og spennende. Vi har kysten, vi har fjellene, vi har kanalen, vi har flyplass med internasjonale ruter, vi har universitet, vi har kort vei til hovedstaden. Jeg klarer liksom ikke å skjønne at vi ikke skal lykkes i å skape noe spennende med det utgangspunktet vi har, sier hun entusiastisk.

Bruk stemmeretten din!


LATTER: Hos Helgesen sitter latteren løst og noe av det beste hun vet er en god latter med venner og familie. Hun beskriver seg selv som en urban person, som elsker å spise ute eller sitte på kafé. 

LATTER: Hos Helgesen sitter latteren løst og noe av det beste hun vet er en god latter med venner og familie. Hun beskriver seg selv som en urban person, som elsker å spise ute eller sitte på kafé. 

- Jeg jobber bestandig, men ville ikke hatt det noe annerledes

Gunn Marit har opplevd masse og har siden 1995 jobbet mye internasjonalt. Hun er for øyeblikket president i regionkammeret i Europarådet, hvor hun jobber for lokaldemokrati, menneskerettigheter og rettsstatens prinsipper i Europa. 

- Jeg føler meg utrolig priveligert som har fått møte så mange spennende og fantastiske mennesker. Det er ekstremt meningsfullt og også få jobbe internasjonalt, og det i seg selv kunne nesten vært en heltidsjobb, sier hun og ler. 

- Jeg jobber bestandig og har ikke så mye fritid, men jeg ville ikke hatt det noe annerledes.

Hva er ditt beste minne fra politikken? 

- Jeg har jo så vanvittig mange gode minner og burde nesten skrevet en bok, men det er klart at det viktigste må jo være det jeg får til på hjemmebane og i Norge. Hvis jeg skulle trukket frem et spesielt minne måtte det vært da jeg ble spurt av miljøverndepartementet om å reise til Kina. 

- Der nede tegnet vi et partnerskap mellom Grenland og en provins i Kina. Etter fem år var jeg i Beijing og hentet pris for «beste utenlandske provinssamarbeid», det var en fantastisk opplevelse.

Les mer om Vestfold og Telemark Høyre sin politikk her!

Fem kjappe om Gunn Marit Helgesen

1. Hva er din største styrke?

Jeg har store gjennomføringskraft og gjør hjemmeleksene mine.

2. Hva er din største svakhet?

At jeg er utålmodig og temperamentsfull, noen ganger gnisterer det skikkelig.

3. Beskriv deg selv med tre ord.

Engasjert, snill og ærlig.

4. Hva gjør du helst på fritiden?

Spiller tennis med sønnen min, er ute å spiser med venner, ser en god film eller leser en god bok. 

5. Hvofor ble du politiker?

Fordi jeg er genuint opptatt av å bidra til samfunnsutvikling og lage et samfunn som er bra og trygt for folk. 

Hva gjør egentlig en fylkesordfører?

Hva vil det si å være fylkesordfører? 

- Det betyr at du er politisk overhode for Vestfold og Telemark, og kan for eksempel ta initiativer sammen med næringslivs og universiteter på å sette i gang gode prosjekter. Det handler om å rigge til gode politiske prosesser og utvikle regionen. 

Hva tenker du blir annerledes med jobben som fylkesordfører nå som Vestfold og Telemark blir sammenslått? 

- Det tror jeg blir å få forståelse for at vi vil hverandre vel. At Vestfold er opptatt av Telemark og vil dem vel, og motsatt. Vi må bli en enhet, og det tror jeg kommer til å bli utfordrende, men også spennende. 

Hva er det første du vil gjøre som ny fylkesordfører?

- Det første jeg vil gjøre er å skape et kollegium som trekker i samme retning. Det å klare å skape et klima og en kultur for samarbeid er viktig og noe av det første jeg må gjøre. Det er ikke noe jeg tar lett på, men det er avgjørende for å skape gode resultater, sier Helgesen. 

Helt til slutt, hva gleder du deg til fremover? 

Jeg gleder meg såklart til valget og til å se om jeg blir valgt som fylkesordfører. Jeg har en spennende og hektisk tid i vente. Men før den tid gleder jeg meg til noen feriedager sammen sønnen min og gode venner, avslutter Helgesen og ønsker oss en god sommer. 

Del artikkelen på Facebook