Annonsørinnhold fra Folkeuniversitetet

Hva er dette?

Loan Thi My Nguyen tok fagbrev som renholdsoperatør ved Folkeuniversitetet. 
Loan Thi My Nguyen tok fagbrev som renholdsoperatør ved Folkeuniversitetet.  Foto: Lars Martin Kræmer

- For meg ble fagbrev en inngangsbillett til arbeidslivet

Loan (34) tok fagbrev som renholdsoperatør for å trygge fremtiden - og for å få bedre lønn. Folkeuniversitetet tilbyr fagbrevkurs i virtuelle klasserom.

Annonsørinnhold fra

Du er kanskje en av dem som har mye arbeidserfaring og har vært lenge i faget? Veien til fagbrev trenger verken være lang eller vanskelig. 

For Loan Thi My Nguyen (34) var valget enkelt etter flere år i renholdsbransjen. 

- Jeg har jobbet for kommunen i mange år og kunne etter hvert ta fagbrev som praksiskandidat. Det første jeg tenkte på var lønn. Med fagbrev går du opp i lønn. Det andre jeg tenkte på var fremtiden. Med et fagbrev har du en trygghet - uansett hva som skjer videre i livet, sier Loan, som nå har fagbrev som renholdsoperatør. 

- For meg ble fagbrev en inngangsbillett til arbeidslivet, understreker hun. 

Vil du vite mer om fagbrev? Les her

Loan er veldig fornøyd med oppfølgingen ved Folkeuniversitetet. Med to små barn og full jobb, gjennomførte hun fagbrevkurset. - Jeg hadde en lærer som var veldig forståelsesfull og som hjalp meg på veien. Da ble det ikke vanskelig å gjennomføre, sier hun. 

Mer kompetanse i arbeidslivet

Loan flyttet med familien fra Vietnam til Norge i 2004. Nå bor hun med mann og barn på Nøtterøy. 

- Jeg skal aldri flytte herfra. Jeg trives så godt - både med stedet og med jobben. Jeg får møte nye og spennende mennesker hver dag som hjemmerenholder, folk som gjerne setter pris på en god prat. I begynnelsen slet jeg med norsken, men nå skravler jeg som bare det, forteller hun og ler. 

Etter fullført fagbrev hos Folkeuniversitetet, er hun klar på at det hun lærte har kommet godt med i arbeidshverdagen. 

- Det jeg lærte er veldig logisk. Du lærer hvorfor du gjør som du gjør - og får kompetansen til å begrunne de valgene man tar i hverdagen, understreker hun. 

Som fagarbeider skal du tjene mer enn ufaglærte

Som renholdsoperatør har hun kunnskap rundt valg av utstyr, kjemikalier, metoder og dokumentasjon rundt egen jobb. Hun har til nå jobbet 11 år innenfor renhold. 

Slik kommer du i gang med fagbrevkurs

Fagbrevkurs ved Folkeuniversitetet

Våre fagbrevkurs forbereder deg til eksamen. Kursene er på deltid og kan kombineres med jobb.

Folkeuniversitetet tilbyr fagbrev i innenfor en rekke områder i arbeidslivet - som bygg- og anlegg, helse- og oppvekst, service- og samferdsel, teknikk- og industriell produksjon, samt restaurant- og matfag.

Se hele oversikten over fagbrevkurs her

Undervisningen tilbys som klasseromsundervisning og som virtuelt klasserom, velg det som passer best for deg.

Ofte kan en samtale med en av våre studierådgivere hjelpe deg med å se dine muligheter, og dermed bli trygg på at du tar de riktige valgene.

Ring 33 42 78 20 eller send oss en mail på:  fagbrev@folkeuniversitetet.no.

Mer ettertraktet med fagbrev

Ved å ta fagbrev kan du dokumentere din kompetanse og vil dermed bli mer ettertraktet på arbeidsmarkedet. Mange bedrifter krever at deres ansatte skal være faglærte. Som faglært har du større sannsynlighet for å få tilbud om fast jobb.

- Med fagbrev får du teoretisk påfyll som gir deg motivasjon og kunnskap som du kan bruke i jobben. Det gir deg også mulighet til høyere lønn. Som fagarbeider skal du tjene mer enn ufaglærte, sier faglig ansvarlig, Randi Utti, ved Folkeuniversitetet avd. Sør-Øst.

Du trenger ikke ha gjennomført videregående for å ta fagbrev. Har du relevant praksis som tilsvarer fem år i full stilling, kan du ta fagprøven som praksiskandidat. 

De mest populære fagbrevkursene er barne- og ungdomsarbeider, helsefagarbeider og renholdsoperatør. Flere tusen deltagere tar fagbrevkurs i klasserom eller i virtuelt klasserom hvert år.

Ved Folkeuniversitetet tilbys undervisning i små grupper, og de har dyktige lærere som har god erfaring med voksenpedagogikk. Mange kvier seg for å sette seg på skolebenken igjen, det kan være mange ulike grunner til det. Folkeuniversitetet er opptatt av å tilrettelegge for at alle skal få et godt læringsutbytte så langt det lar seg gjøre. 

-Det skal være gøy å gå på skole i voksen alder, med rom for faglige refleksjoner og høyt under taket - alle skal inkluderes, sier Utti.

Folkeuniversitetet tilbyr virtuelle klasserom slik at fagbrevkursene kan tas digitalt. 

Undervisning når det passer deg

Folkeuniversitetet tilbyr fagbrev innenfor en rekke områder i arbeidslivet - som bygg- og anlegg, helse- og oppvekst, service- og samferdsel, teknikk- og industriell produksjon, samt restaurant- og matfag. 

Disse fagbrevene tilbys også gjennom virtuelle klasserom. Med virtuelt klasserom følger du undervisningen via videokonferanse - uavhengig av hvor du er fra din egen PC/Mac.

-Undervisningen tas opp og arkiveres i kurset. Dermed kan du repetere stoffet og ta igjen de andre dersom du ikke har anledning til å delta i sanntid på alle forelesningene. Følg undervisningen når det passer deg, forteller Utti. 

Ved Folkeuniversitetet er det lagt opp slik at man kan ta fagbrev ved siden av full jobb. 

- Jeg tok fagbrev med 100 prosent jobb og to små barn. Det var tøft, men Folkeuniversitetet gir god oppfølging. Jeg hadde en lærer som var veldig forståelsesfull og som hjalp meg på veien. Da ble det ikke vanskelig å gjennomføre, sier Loan.

Skifte karriere?

For mange har et kort yrkesrettet kurs vært første steg mot en ny karriere. Det er lettere å komme seg inn på arbeidsmarkedet med grunnleggende kunnskap om faget, samtidig viser du potensielle arbeidsgivere at du er lærevillig.

Folkeuniversitetet har mange ulike yrkesrettede kurs og for å nevne noen er assistent i helsearbeid og grunnkurs i spesialpedagogikk gode kurs for deg som ønsker å jobbe innen helse og omsorg.

Del artikkelen på Facebook