Annonsørinnhold fra

Hva er dette?

 
 

HYTTEDRØMMEN I GRUSGROPA

Etter 15 minutters rask gange fra Bjørnfjell stasjon ankommer vi Stig Olsen og Nina Moens koselige hytteparadis. Tømmerhytta ligger naturskjønt til, på en liten høyde i Grusgropa på Bjørnfjellplatået.

Annonsørinnhold fra FremoverLab

 

Den laftede tømmerhytta ble satt opp i 1934 av brødrene Antonsen fra Beisfjord og Birkestrand fra Ankenes. Oppdragsgiver var familien Danielsen fra Narvik.

Under andre verdenskrig ble hytta okkupert av tyskerne, og et kulehull vises fortsatt i stigen som er montert inne i hytta.

EIENDOMMEN HAR VÆRT i familien Olsens eie siden 2005. Den flotte, brunbeisede hytta føyer seg fint inn i terrenget uten å virke ruvende. Tomten er på ca. ett mål. Hytta har et bruttoareal på 60 kvadratmeter, og består av inngangsparti, stue, kjøkken, bad, og to soverom.


 

Natur og naturlighet står svært sterkt i interiørbildet for tiden. Det gjenspeiles også i materialvalget.

 

PARET BRUKER HYTTA titt og ofte og nyter hyttelivet både innen- og utendørs. De bruker naturen om dagen, og om kvelden koser de seg med god mat og vin, tenner lys, fyrer i peisen og bare nyter stillheten og utsikten over det vakre landskapet.

- Det er flotte turmuligheter her oppe, til fots eller på sykkel om sommeren og høsten, og på ski vinterstid, forteller Stig.

Hytta har verken innlagt strøm eller vann, og det meste av frakt skjer med ryggsekken.

- Rallarveien går helt frem til hytta og gjør det enkelt å få fraktet bører helt frem til hyttedøra. Ofte bruker vi sykkel og henger til tung transport, sier Stig Olsen.


Peisvarme og levende lys, rømmegrøt og spekemat på bordet. Nå kan helgeroen senke seg.

 

OPPRINNELIG VAR HYTTA både høyere og det var flislagt bad i kjelleren under selve hytta. Badet ble fylt igjen av tidligere eiere. I 1973-75 ble høyden senket ved at man fjernet to tømmerstokker og taket fikk en slakere vinkel.

- Hytta ble kjøpt av morsjan og farsjan i 2005. Etter det har vi satt inn et nytt stort vindu i stua, byttet kjøkken og malt tak og lister. Interiøret har Nina og jeg stort sett tatt oss av. Men litt henger fortsatt igjen etter morsjan, forteller Stig med et smil.

 

 

 

 

LUNHET, PERSONLIGHET OG NATURLIGE MATERIALER

Det jeg la godt merke til ved denne fjellhytta var den varme, gode følelsen jeg fikk da vi gikk inn. Hytta har massive tømmervegger i en nydelig, naturlig nyanse, og innboet viser bruken av flere generasjoner og historie på hytta, sier interiørdesigner og interiørekspert i Bolyst, Cathrine Stornes Pettersen.

Fargepaletten er dempet og lun, og slik er for øvrig dagens fargetrender også. Bruken av naturlige materialer som treverk, stein, pels, skinn, ull og strikk har alltid vært, og er fortsatt, viktige elementer på hytta, sier Pettersen.

Dyremotiver passer også svært godt inn på fjellhytta. Det gir følelsen av «det ville og eksotiske», sier hun og henviser blant annet til bildet av ulven på veggen og den utstoppende reven.

Tekst og foto: Rune Dahl/FremoverLab

Artikkelen ble først presentert i høstens utgave av BoLyst

FremoverLab

Del artikkelen på Facebook